Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Πρόταση - κόλαφος για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόταση - κόλαφος για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για το σύνολο του κατηγορητηρίου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο Αλέξανδρου Λουτσάι από την Αλβανία και Μανόλη Κούκουρα από τη Ρόδο.

Η εισαγγελέας δεν διαχώρισε το κατηγορητήριο για τους δύο άνδρες που σκότωσαν τη φοιτήτρια, παρά την προσπάθεια του αλβανικής καταγωγής κατηγορουμένου να τηρήσει διαφορετική στάση από τον εντελώς προκλητικό -σε όλη τη διάρκεια της δίκης- Έλληνα συνεργό του.

Προανήγγειλε όμως την άσκηση δίωξης για τον πατέρα του Κούκουρα, γνωστό στη Ρόδο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, εστιατορίων και καφετέριας, για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια να αποκρύψει στοιχεία και να καταστρέψει πειστήρια.

Συγκίνησε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας έκανε μία αγόρευση σε πρωτόγνωρα προσωπικό ύφος, απευθυνόμενη πολλές φορές κατά τη διάρκειά της στους γονείς της δολοφονημένης φοιτήτριας, τους οποίους συνεχάρη για το ήθος τους λέγοντας ότι η ίδια δεν θα μπορούσε να έχει τέτοια στάση, καθώς ανήκει στη σχολή σκέψης του Αριστοτέλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι, συγχωρώντας αυτούς που σε έβλαψαν, αποτρέπεις την απόδοση δικαιοσύνης.

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι παρακολουθούσε την υπόθεση Τοπαλούδη από τότε που βγήκε στη δημοσιότητα και μάλιστα διαισθανόταν πως θα βρεθεί στη θέση της εισαγγελέως. Εξήρε τη στάση του λιμενικού Θ. Ζόβα, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, λέγοντας ότι χωρίς αυτόν η υπόθεση δεν θα είχε διαλευκανθεί και αφήνοντας υπονοούμενα για όσους συμμετείχαν στην κύρια ανάκριση και την αμέλειά τους να συμπεριλάβουν και άλλες υποθέσεις στη δικογραφία.

Προσχηματική η ρήξη των κατηγορουμένων

Η εισαγγελέας θεώρησε προσχηματική τη ρήξη των δύο κατηγορούμενων λέγοντας ότι, όταν υπάρχει ρήξη σε τέτοιες περιπτώσεις, «ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου», ενώ σε αυτή την περίπτωση οι κατηγορούμενοι «γελούσαν στα διαλείμματα» και οι διαφωνίες τους ήταν κατ’ εντολήν των δικηγόρων.

Εντελώς προσχηματική θεώρησε και τη συμπεριφορά του Κούκουρα, ο οποίος συνήθιζε να παριστάνει τον διαταραγμένο λέγοντας ότι επρόκειτο περί θεάτρου. Μάλιστα επιτέθηκε στους συνηγόρους υπεράσπισης και τις αναφορές τους ότι παραβιάστηκαν δικαιώματα των κατηγορουμένων στη δίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε εδώ».

"Δημιουργήσατε ένα τέρας, τον γιο σας"

Εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η εισαγγελέας δήλωσε πως έχει καταγωγή από τη Ρόδο και είναι σε θέση να γνωρίζει ότι μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας εργάστηκε για τη συσκότιση της υπόθεσης, και μάλιστα για τη συντριβή του λιμενικού κ. Ζόβα, τον οποίο έβγαλαν από άλλη υπόθεση βιασμού.

Ανέφερε δε ότι οι δύο κατηγορούμενοι εμπλέκονταν και σε άλλες υποθέσεις, με τον Αλβανό κατηγορούμενο, ως πιο όμορφο, να παίζει τον ρόλο του «δολώματος» προσελκύοντας κορίτσια τα οποία στη συνέχεια μοιραζόταν με το αζημίωτο με τον Κούκουρα, ο οποίος ήταν πλούσιος και προερχόταν από επιφανή οικογένεια της Ρόδου. Σημείωσε δε ότι «ο πατέρας του Κούκουρα δημιούργησε αυτό το τέρας που είναι ο γιος του».

Η εισαγγελέας κάλεσε την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη να μην δεχτεί καμιά συγγνώμη από τους δολοφόνους λέγοντας ότι ακόμα και σήμερα τους εμπαίζουν για να σωθούν, ενώ μετά το τέλος της αγόρευσής της δέχθηκε μια ανθοδέσμη από τον πατέρα της φοιτήτριας, την οποία παρέλαβε με εμφανή συγκίνηση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL