Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Θεανώ Φωτίου για την υφυπουργό Πρόνοιας: / Θεανώ Φωτίου για την υφυπουργό Πρόνοιας: Η κ. Μιχαηλίδου έχει παραιτηθεί του ρόλου της ως υπεύθυνη, της παιδικής προστασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεανώ Φωτίου για την υφυπουργό Πρόνοιας: / Θεανώ Φωτίου για την υφυπουργό Πρόνοιας: Η κ. Μιχαηλίδου έχει παραιτηθεί του ρόλου της ως υπεύθυνη, της παιδικής προστασίας

Έντονη κριτική για τη μέχρι τώρα παρουσία της Δόμνας Μιχαηλίδου ως υφυπουργού Πρόνοιας, άσκησε με δήλωσή της χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς της υφυπουργού προχθές στην εκπομπή του Open.

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Μιχαηλίδου αναφερόμενη στην υπόθεση της λιποθυμίας ενός παιδιού από την πείνα και την ανάδειξη του περιστατικού από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει λόγο για "κωμικό στοιχείο". Αποφεύγοντας να μιλήσει για την ταμπακιέρα, την αισθητή μείωση των σχολικών γευμάτων και τα μεγάλα ποσοστά παιδικής φτώχειας, ανέφερε ότι το παιδί που λιποθύμησε είναι μαθήτρια γυμνασίου και ως εκ τούτου δεν παίρνει σχολικά γεύματα.

Συνεπώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της, δεν συντρέχει λόγος κριτικής στην κυβέρνηση αφού ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ δίνονταν σχολικά γεύματα στα γυμνάσια. Άρα, το παιδί αφού πεινούσε και πριν δεν έχει σημασία που πεινά και τώρα.

"Θεωρούσαμε ότι η υπεύθυνη για την προστασία του παιδιού υφυπουργός θα είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να μη χαρακτηρίζει ‘κωμικό στοιχείο’ τη λιποθυμία ενός παιδιού από πείνα", σημείωσε σχετικά η Θ. Φωτίου και πρόσθεσε:

"Δεν είναι ο ρόλος της να αναπαράγει τις αθλιότητες της ‘Ομάδας Αλήθειας’ της Ν.Δ. και την ύβρη που διέπραξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν μίλησε για «πολιτική μαγκαλιού» του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος των νεκρών της κρίσης που πέθαναν από αναθυμιάσεις προσπαθώντας να ζεσταθούν όταν η Ν.Δ. τους είχε κόψει το ρεύμα. Έργο της είναι να μοιράσει τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τα σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία που έχουν επιλεγεί για να τα πάρουν".

Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η παρατήρηση ενός γονέα στο Διαδίκτυο κάτω από την είδηση, λέγοντας ότι "στα γυμνάσια ναι μεν δεν δίνονται σχολικά γεύματα, αλλά πολλές φορές σιτίζονται από τα αδέλφια τους που πάνε δημοτικό και δίνονται (υποθετικά πάντα) τα σχολικά γεύματα, που αυτοί σταμάτησαν να δίνουν. Και το μόνο γελοίο είναι ότι μιλάει η Δόμνα και ο Πορτοσάλτε για παιδιά που λιποθυμούν και για γονείς που δεν έχουν χρήματα".

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προσάπτει στη Δ. Μιχαηλίδου σειρά ενεργειών που έχει υλοποιήσει και είναι αντίθετες με τις ευθύνες της θέσης της: “Με πρόσχημα το διχίλιαρο για κάθε νέα γέννηση, μείωσε δραστικά τους δικαιούχους του ΚΕΑ, του επιδόματος παιδιού και του επιδόματος στέγασης. Και ενώ μας διαβεβαίωνε στη Βουλή ότι όσοι έπαιρναν τα επιδόματα με τις παλιές προϋποθέσεις θα συνεχίσουν να τα παίρνουν, μετά την ψήφιση του νόμου δήλωσε ότι αυτό ισχύει για λίγους μήνες μέχρι την επόμενη αίτηση, οπότε και θα κοπούν. Αδιαφορεί για τον νόμο που διαχωρίζει τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε κάτω των 15 ετών και πάνω των 15 ετών και επιτρέπει να κρίνονται τα δεύτερα όπως οι ενήλικοι ώστε να μη δικαιούνται την παιδική προστασία που ορίζουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις και οργανισμοί. Αφήνει εγκλωβισμένα στη Μόρια 1.900 ανήλικα προσφυγόπουλα ενώ υπάρχουν δομές έτοιμες από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να τα υποδεχτούν”.

“Τελικά η κυρία Μιχαηλίδου, είναι ή όχι υπεύθυνη για την προστασία του παιδιού;” καταλήγει, ρητορικά, η Θ. Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL