Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ο ιατροδικαστής Παναγιώτη Κοτρέτσο για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη: / Ο ιατροδικαστής Παναγιώτη Κοτρέτσο για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη: Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ιατροδικαστής Παναγιώτη Κοτρέτσο για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη: / Ο ιατροδικαστής Παναγιώτη Κοτρέτσο για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη: Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο

Σε πολύ έντονα φορτισμένο κλίμα, απότοκο τόσο των ανατριχιαστικών περιγραφών των μαρτύρων κατηγορίας όσο και της παρουσίας στο δικαστήριο των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη, θύματος μιας από τις πιο απεχθείς γυναικοκτονίες της πρόσφατης ελληνικής Ιστορίας, συνεχίστηκε η δίκη των Μανώλη Κ.(ούκουρα) και Αλέξανδρου Λ.(ουτσάι), που κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας.

Χθες, έδρα και ακροατήριο παρακολούθησαν άφωνοι τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο να καταθέτει ότι η 21χρονη γυναίκα, αφού είχε βιαστεί και κακοποιηθεί, πετάχτηκε στη θάλασσα, λιπόθυμη μεν αλλά ζωντανή. Η αιτία θανάτου, ανέφερε ο κ. Κοτρέτσος, δεν ήταν οι κακώσεις ούτε ο στραγγαλισμός, αλλά ο πνιγμός. Ο ιατροδικαστής πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη του, με δεδομένα τα τραύματα που είχε η Ελένη Τοπαλούδη πριν τον θάνατό της, ήταν εφικτό να ζήσει αν οδηγούνταν στο νοσοκομείο αντί να πεταχτεί στη θάλασσα.

Νωρίτερα, σε ερώτηση της έδρας για το εάν υπήρχε πιθανότητα συναίνεσης μεταξύ θυτών και θύματος, ο ιατροδικαστής απάντησε ξεκάθαρα ότι «δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο». Πέραν αυτών, περιέγραψε τα τραύματα που βρέθηκαν στο κορμί της Ελένης και τα οποία έχουν προηγηθεί του θανάτου της, λέγοντας ότι εκτός από τις βαριές κακώσεις στο κεφάλι, υπάρχουν κακώσεις και σημάδια στον τράχηλο, τα οποία επιβεβαιώνουν την προσπάθεια των δύο ανδρών να την στραγγαλίσουν. Μιλώντας για τον στραγγαλισμό, ο κ. Κοτρέτσος ανέφερε ότι δημιουργεί ασφυξία και έντονο συναίσθημα θανάτου στο θύμα.

Ακόμα σημείωσε ότι δεν υπάρχουν τραύματα στο κορμί της φοιτήτριας που να παραπέμπουν στο να έχει συρθεί, κάτι που σημαίνει ότι μεταφέρθηκε από δύο άτομα για να πεταχτεί στη θάλασσα, καθώς αν ήταν μόνο ένας, το σώμα θα είχε εμφανή σημάδια ταρακουνήματος.

Νωρίτερα, ο Θωμάς Ζόβας, διοικητής κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, είχε καταθέσει σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας δίπλα στο θύμα, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η κοπέλα είχε βιαστεί και τα ρούχα της είχαν αφαιρεθεί βίαια. Ο κ. Ζόβας ανέφερε ότι ο Έλληνας κατηγορούμενος του έδωσε εντύπωση ανθρώπου έτοιμου για καβγά, ενώ είχε την πλήρη κάλυψη της οικογένειάς του, η οποία αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το πού βρίσκεται. Είπε μάλιστα ότι ο πατέρας του δολοφόνου έδειξε εξαρχής έλλειψη συνεργασίας, ενώ η μητέρα του που αρχικά ήταν συνεργάσιμη, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για τέσσερις ώρες. Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι τις φωνές της Ελένης Τοπαλούδη για βοήθεια είναι αδύνατον να μην τις άκουσε η γιαγιά του Έλληνα δολοφόνου, η οποία έχει καταθέσει ότι είδε την Ελένη «πολύ χαρούμενη», μαζί με τους βιαστές της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αρκετές φορές ο πατέρας της δολοφονημένης γυναίκας σηκώθηκε από τη θέση του, ζητώντας εξηγήσεις γι' αυτά που άκουγε. Παρούσες για μία ακόμη φορά και φεμινιστικές οργανώσεις και κινήσεις, έξω από το δικαστήριο, ανάμεσά τους και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL