Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ΛΑΜΔΑ είχε στείλει τη ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση!

Τι παρουσίασε στη Βουλή για το Ελληνικό ο Δ. Οικονόμου - Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα αποκάλυψε ότι τη συγκεκριμένη ρύθμιση την είχε στείλει η ΛΑΜΔΑ και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι, έτσι όπως γίνεται, "ή θα κάνει μια δωρεά ο επενδυτής για να φανεί ότι ξεκινάει το Ελληνικό -τάχα- με κάποιες κατεδαφίσεις ή θα τις χρεωθεί το Ελληνικό Δημόσιο"

Με έξοδα της ΛΑΜΔΑ θα γίνουν οι κατεδαφίσεις στο Ελληνικό, ύστερα από την κατακραυγή που υπήρξε και τις σχετικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα αποκάλυψε ότι τη συγκριμένη ρύθμιση την είχε στείλει η ΛΑΜΔΑ στην προηγούμενη κυβέρνηση!

«Σας λέω ειλικρινά ότι έχω στα χέρια μου τη ρύθμιση που φέρνετε σήμερα, ως πρόταση της ΛΑΜΔΑ, τους οποίους είχα πείσει να μας αφήσουν να δουλέψουμε παραπάνω, αλλά θα έχουμε ασφάλεια δικαίου και αυτή η απόφαση δεν θα πέσει ποτέ πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου ζήτησε να του δοθεί η σχετική αλληλογραφία. Ο υφυπουργός προσήλθε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και διαβεβαίωσε ότι «προφανώς θα πληρώσει η ΛΑΜΔΑ. Φυσικά θα πληρώσει η ΛΑΜΔΑ, δεν αναφέρει πουθενά αυτή η ρύθμιση ότι η ΛΑΜΔΑ απαλλάσσεται από την υποχρέωση που έχει. Δεν μπαίνουμε σε αυτό το θέμα, η υποχρέωση παραμένει».

Η Π. Πέρκα επέμεινε ρωτώντας, στην περίπτωση που η κατεδάφιση γίνει πριν τη μεταβίβαση των μετοχών από την Ελληνικό Α.Ε. στη ΛΑΜΔΑ, μήπως η ΛΑΜΔΑ παρουσιάσει το κόστος της κατεδάφισης ως δική της δωρεά, ενώ είναι υποχρέωσή της. «Εδώ, τώρα, ή θα κάνει μια δωρεά ο επενδυτής για να φανεί ότι ξεκινάει το Ελληνικό -τάχα- με κάποιες κατεδαφίσεις ή θα τις χρεωθεί το Ελληνικό Δημόσιο. Δεν θέλω να το πιστέψω», είπε χαρακτηριστικά.

Δ. Οικονόμου: Θα πληρώσει

«Αυτό το λέτε εσείς, εγώ δεν το λέω. Εγώ λέω πως, ό,τι υποχρέωση έχει η ΛΑΜΔΑ, θα καλυφθεί από τη ΛΑΜΔΑ και δεν πρόκειται να καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Το πώς θα γίνει με τα πριν και τα μετά θα το δούμε, έχουμε κάποιες σκέψεις, αλλά σίγουρα διότι, αυτό είναι η ουσία, δεν χαρίζουμε στη ΛΑΜΔΑ κάτι το οποίο θα έπρεπε να το πληρώσει. Αυτό είναι βέβαιο, θα πληρώσει η ΛΑΜΔΑ γι’ αυτά που θα έπρεπε να πληρώσει ούτως ή αλλιώς», απάντησε ο Δ. Οικονόμου. Ο υφυπουργός είπε ότι υπάρχουν περίπου 950 κτίσματα που πρέπει να κατεδαφιστούν αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα κατεδαφιστούν.

ΚΚΕ: Θα επιβαρύνετε τους φορολογούμενους

«Ουσιαστικά με αυτό το άρθρο θα επιβαρύνετε τους Έλληνες φορολογούμενους, αν και στη σύμβαση ήταν καθαρό ότι οι δαπάνες θα επιβάρυναν τον επιχειρηματικό όμιλο» υπογράμμισε και η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια