Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Η καμπάνια επέστρεψε στην Τεχνόπολη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η καμπάνια επέστρεψε στην Τεχνόπολη

Η Έκθεση "Βάλ' τους Χ - Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας" επέστρεψε από χθες στην Αθήνα.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκθεση της καμπάνιας «Βάλ' τους Χ - Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας», η οποία θα παρουσιαστεί στην αίθουσα «Νέοι Φούρνοι» της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Την πρώτη έκθεση, τον Μάρτιο του 2019, είχαν επισκεφθεί παραπάνω από 3.000 άνθρωποι, δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι η ρατσιστική βία μάς αφορά όλες και όλους και δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι, ενώ τον χρόνο αυτόν η καμπάνια ταξίδεψε σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, στα οποία επίσης έχουν καταγραφεί περιστατικά, με σκοπό την μεγαλύτερη διάχυση της πληροφορίας, αλλά και με δεδομένο ότι ο ρατσισμός και η εκδήλωση ακραίων στάσεων απέναντι σε ανθρώπους δεν είναι ιδίωμα καμίας πόλης αλλά υπήρξε στην Ελλάδα γενικευμένη πρακτική, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της, το Ίδρυμα Ρόζα Λούξενμπουρκ και η οργάνωση HumanRights360.

Πλέον η καμπάνια είναι στην τελική και ολοκληρωμένη μορφή της και η έκθεση περιλαμβάνει σκίτσα από 55 καλλιτέχνες που απεικονίζουν 100 επιθέσεις, αλλά και τη διαδικασία των απολογιών των ηγετικών στελεχών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τόσο οι επιθέσεις όσο και οι απολογίες έχουν αποτυπωθεί στο ομώνυμο λεύκωμα «Βάλ' τους Χ - Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος». Το λεύκωμα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από τα τέλη Νοεμβρίου 2019 και το κοινό θα μπορεί να το προμηθευτεί και κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Όλα τα έσοδα του λευκώματος διατίθενται για την υποστήριξη των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου και οι ώρες κοινού είναι οι εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή: 2 μ.μ. έως 10 μ.μ. και Σάββατο και Κυριακή: από 11 π.μ. έως 10 μ.μ.

Ν. Ηλιόπουλος: Πιο ασφαλείς οι γειτονιές χωρίς τους δολοφόνους νεοναζί

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης χθες, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ότι πρόκειται για "σημαντική δουλειά που καταγράφει το μέγεθος του φαινομένου των ρατσιστικών επιθέσεων, δείχνει τη σύνδεση με τη δράση της Χρυσής Αυγής και αποτυπώνει ταυτόχρονα ψηφίδες από τη δίκη. Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που εργάστηκαν για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς και στους καλλιτέχνες που μέσα από τη δουλειά τους μας βοηθούν να μην ξεχάσουμε. Οι γειτονιές μας και οι πόλεις μας είναι πιο ασφαλείς χωρίς τους δολοφόνους νεοναζί, χωρίς το μίσος του ρατσισμού. Το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη θα νικήσει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL