Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Σωκράτης Φάμελλος - Πέτυ Πέρκα: / Σωκράτης Φάμελλος - Πέτυ Πέρκα: Καταστρέφουν περιαστικό δάσος για την υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρο του Κ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωκράτης Φάμελλος - Πέτυ Πέρκα: / Σωκράτης Φάμελλος - Πέτυ Πέρκα: Καταστρέφουν περιαστικό δάσος για την υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρο του Κ. Μητσοτάκη

Τις «άγριες αντιπεριβαλλοντικές διαθέσεις» της κυβέρνησης στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ικανοποιηθεί η πρωθυπουργική εξαγγελία που έγινε από το βήμα της ΔΕΘ για την υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρο (fly over) της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ο τομεάρχης Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και η αν. τομεάρχης για θέματα Μεταφορών Πέτυ Πέρκα.

Οι δύο βουλευτές είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και όπως τονίζουν «αποκαλύφθηκαν η έλλειψη σχεδίου για τα μεγάλα έργα υποδομών και το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, η απουσία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου, αλλά και οι άγριες αντιπεριβαλλοντικές διαθέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ., που έφτασαν στο να ζητήσει την άρση της αναδάσωσης, του χαρακτήρα δηλαδή του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, για να ικανοποιήσουν μια πρόχειρη εξαγγελία του κύριου Μητσοτάκη, που έγινε κυριολεκτικά ‘στο γόνατο’». Χαρακτηρίζουν την όλη υπόθεση ως «ακόμα μια απόδειξη του κυνισμού και της προχειρότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη εις βάρος του περιβάλλοντος και της Θεσσαλονίκης», ενώ επισημαίνουν ότι η fly over περιφερειακή δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που υπαγορεύει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών. «Για να καλύψουν την προχειρότητα, πάρθηκε, εκ των υστέρων, απόφαση του υπουργού Υποδομών ώστε να ενταχθεί στον προγραμματισμό, κάτι που φυσικά δεν προκύπτει από κανένα σχέδιο ή μελέτη και δεν περιλαμβάνεται στα έργα που έχουν προοπτικές για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» εξηγούν.

Δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα...

Το έργο, όπως υπογραμμίζουν οι Σ. Φάμελλος και Π. Πέρκα, «δεν έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, καθώς αυτή έχει ακυρωθεί, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2017, διότι περιλαμβάνει επέμβαση σε αναδασωτέα περιοχή» και καταγγέλλουν ότι «για να καλύψουν και αυτή την προχειρότητα, προχώρησαν, μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη, σε αίτηση άρσης της αναδάσωσης του Σέιχ Σου, του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης». Η εντολή αυτή της κυβέρνησης, όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, κρατήθηκε κρυφή από τους ΟΤΑ της περιοχής και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. «Όπως προκύπτει, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει υλοτομίες σε μεγάλη έκταση του Σέιχ Σου. Τελικά, δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα». “Αυτό που μένει να αποκαλυφθεί είναι ποια συμφέροντα βρίσκονται πίσω και από αυτή την εξαγγελία που τους οδηγούν στο να μην διστάζουν απέναντι σε τίποτα» καταλήγουν οι δύο βουλευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL