Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Ερώτηση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ / Ερώτηση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα σεμινάρια για την πρόληψη διακρίσεων στα σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερώτηση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ / Ερώτηση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα σεμινάρια για την πρόληψη διακρίσεων στα σχολεία

Να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο κύκλος σεμιναρίων για την πρόληψη διακρίσεων, αποκλεισμών, ομοφοβίας και περιστατικών βίας στα σχολεία ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη υπογράφουσα τη Ραλλία Χρηστίδου. Με αφορμή τη διακοπή του κύκλου σεμιναρίων στη Γλυφάδα μετά από παρέμβαση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών «να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες» για να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο κύκλος σεμιναρίων «Το σχολείο που μας χωράει», ενώ ρωτούν αν υπάρχει πρόθεση ο συγκεκριμένος κύκλος σεμιναρίων να πραγματοποιηθεί σε όλους τους δήμους της χώρας.

Οι 17 βουλευτές θυμίζουν ότι ο κύκλος σεμιναρίων ήταν συνδιοργάνωση του ΟΚΑΝΑ και του 4ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής. Το υλικό των σεμιναρίων έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ενώ δημιουργήθηκε από τον ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με κέντρα πρόληψης, την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της αρμόδιας διεύθυνσης εκπαίδευσης, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και του Πολύχρωμου Σχολείου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ακόμα τα δημοσιεύματα της «Αυγής» και άλλων ΜΜΕ ότι η παρέμβαση του Γ. Παπανικολάου για διακοπή των σεμιναρίων ήρθε μετά από πιέσεις εκκλησιαστικών κύκλων.

Οι 17 βουλευτές υπογραμμίζουν ότι οι δημοτικές αρχές «δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και το περιεχόμενο σεμιναρίων που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει τραγικά περιστατικά, ακόμα και αυτοκτονίες μαθητών, εξαιτίας του εκφοβισμού που δεχόντουσαν από συνομήλικούς τους είτε λόγω ομοφοβίας είτε λόγω άλλων ρατσιστικών και σεξιστικών συμπεριφορών που αντιμετώπιζαν εντός της σχολικής μονάδας», σημειώνοντας τη σημασία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών «ώστε να μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά και με γνώσεις» σε τέτοια περιστατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL