Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Απάντηση του δημάρχου Δέλτα Γ. Ιωαννίδη στις επιθέσεις: / Απάντηση του δημάρχου Δέλτα Γ. Ιωαννίδη στις επιθέσεις: Η γραμμή "55Χ" του ΟΑΣΘ θα διευκολύνει τους πρόσφυγες στο καμπ των Διαβατών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση του δημάρχου Δέλτα Γ. Ιωαννίδη στις επιθέσεις: / Απάντηση του δημάρχου Δέλτα Γ. Ιωαννίδη στις επιθέσεις: Η γραμμή "55Χ" του ΟΑΣΘ θα διευκολύνει τους πρόσφυγες στο καμπ των Διαβατών

«Θέλει να έχεις πολύ μεγάλη φαντασία για να καταφέρεις να βαφτίσεις μια αυτονόητη, απλή και αναγκαία παρέμβαση, η οποία θα εξυπηρετεί τους πολίτες και τους κατοίκους μιας περιοχής, σκοταδιστική» σχολίασε χθες ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης για τις άδικες επιθέσεις που δέχτηκε αναφορικά με το αίτημα του δήμου να προστεθεί από τον ΟΑΣΘ μία ακόμη γραμμή στην περιοχή, η «55Χ», που να περνά και από το καμπ φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.

Η ανακοίνωση για τη λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα της γραμμής «55Χ», που θα περνά μπροστά και από το καμπ των Διαβατών, παρουσιάστηκε από ορισμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες ως μια «σκοταδιστική» ή και «ρατσιστική» απόφαση του Δήμου Δέλτα, παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν και πάγιο αίτημα των προσφύγων και των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του καμπ. Ο Γ. Ιωαννίδης ξεκαθαρίζει ότι κίνητρο είναι η ποιοτικότερη μετακίνηση των προσφύγων που διαβιούν εντός αλλά και εκτός του καμπ, στο οποίο πλέον επικρατεί συνωστισμός, αφού εκεί οδηγούνται είτε από μόνοι τους είτε από την αστυνομία και όσοι πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

«Αυτοί οι άνθρωποι, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, που είναι μέσα στη δομή είτε έξω από τη δομή, για να κάνουν τις δουλείες τους κατεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Μοιραία λοιπόν, για να πάρουν το λεωφορείο, περπατάνε 1.500 μέτρα, που είναι η κοντινότερη στάση του ΟΑΣΘ, μέσα από έναν δρόμο ο οποίος δεν έχει πεζοδρόμιο, έχει ελλιπή φωτισμό, δεν έχει διαβάσεις, γίνονται ατυχήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξάλλου, τα λεωφορεία είναι ασφυκτικά γεμάτα όταν περνούν από τις στάσεις, και έφερε ως παράδειγμα τη στάση του Μεγαδένδρου, όπου σε συγκεκριμένες ώρες «υπάρχουν δεκάδες (σ.σ.: άτομα) με αποτέλεσμα το λεωφορείο της υπάρχουσας γραμμής όταν περνάει, γεμίζει και δεν κάνει άλλες στάσεις στη συνέχεια».

Σε συνεννόηση με το καμπ τα δρομολόγια

Επισήμανε ότι η συγκεκριμένη επιπλέον γραμμή του ΟΑΣΘ δεν δρομολογείται αποκλειστικά για τους πρόσφυγες, αλλά για όλους τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, όπως και ότι «τα δρομολόγια βγήκαν σε συνεννόηση με τη δομή Αναγνωστοπούλου, δηλαδή η ίδια η δομή έδωσε τις ώρες που θα πρέπει να γίνονται αυτά τα δρομολόγια για να εξυπηρετούνται αυτοί οι άνθρωποι και να μην ταλαιπωρούνται».

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου υποστηρίζει ότι «η νέα γραμμή με στάση και στο κέντρο φιλοξενίας Αναγνωστοπούλου εξυπηρετεί με καλύτερο και καταλληλότερο τρόπο τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, διότι τους βοηθάει στις αναγκαίες μετακινήσεις που χρειάζονται, χωρίς να υποβάλλονται στην κουραστική ταλαιπωρία της πεζοπορίας, που είναι περίπου 1,5 χλμ. μέχρι να φτάσουν στην κοντινότερη στάση για να επιβιβαστούν σε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε επικίνδυνες διαδρομές, χωρίς πεζοδρόμια, κράσπεδα και διαβάσεις, με ελλιπή φωτισμό, χωρίς προστατευτικές μπάρες και αυτονόητο κίνδυνο για τη ζωή τους» και ότι «είναι απόλυτα καθαρό και φανερό πως κανείς δεν έχει την πρόθεση και δεν μπορεί να εμποδίσει ή να αποκλείσει οποιονδήποτε δημότη, επισκέπτη, εργαζόμενο, πρόσφυγα ή μετανάστη που θέλει να επιβιβαστεί σε οποιοδήποτε λεωφορείο, οποιασδήποτε γραμμής και από οποιαδήποτε στάση από αυτές που μεσολαβούν μέχρι τον τερματικό σταθμό του ΟΣΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL