Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Μπανγκλαντές: / Μπανγκλαντές: Κατήγγειλε παρενόχληση, την έκαψαν ζωντανή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπανγκλαντές: / Μπανγκλαντές: Κατήγγειλε παρενόχληση, την έκαψαν ζωντανή

Κατήγγειλε επίμονα τη σεξουαλική παρενόχλησή της από καθηγητή, αλλά τόσο οι σχολικές αρχές όσο και η αστυνομία αγνοούσαν τις καταγγελίες της. Θα υποχρεωθούν να τις εξετάσουν όμως τώρα, που η μαθήτρια από το Μπανγκλαντές δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο το σχολείο της.

Σύμφωνα με το BBC, η 19χρονη Νουσράτ Τζαχάν Ραφί περιλούστηκε με κηροζίνη και πυρπολήθηκε στις 6 Απριλίου, την ημέρα τον τελικών εξετάσεων και δύο εβδομάδες αφότου είχε καταγγείλει ότι ο διευθυντής του σχολείου την παρενοχλούσε. Η Νουσράτ υπέστη εγκαύματα 80% σε όλο το σώμα της και υπέκυψε στα τραύματά της δέκα μέρες αργότερα.

Σύμφωνα με τις ερευνητικές αρχές, η Νουσράτ, κάτοικος μιας κωμόπολης στα νοτιοανατολικά της Ντάκα, είχε παραπονεθεί πρώτα στους γονείς της στα τέλη Μαρτίου ότι ο διευθυντής του ισλαμικού σχολείου την άγγιζε με ανάρμοστο τρόπο. Λίγες μέρες αργότερα, κατήγγειλε τη συμπεριφορά του σε αστυνομικό τμήμα, όπου ένας αστυνομικός κατέγραψε τη μαρτυρία της σε κινητό τηλέφωνο.

Όταν η μαρτυρία διέρρευσε σε τοπικά ΜΜΕ έπειτα από τη σύλληψη του διευθυντή, η Νουσράτ άρχισε να δέχεται απειλές από μέλη της τοπικής κοινότητας. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε μετά την επίθεση που δέχτηκε, μια συμμαθήτριά της της ζήτησε να τη συνοδέψει στην ταράτσα του σχολείου. Εκεί την περικύκλωσαν τέσσερα με πέντε άτομα που φορούσαν μπούρκες, τα οποία της ζήτησαν να αποσύρει την καταγγελία κατά του διευθυντή. Όταν αρνήθηκε, της έβαλαν φωτιά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δολοφόνοι σκόπευαν να κάνουν την επίθεση να φανεί σαν αυτοκτονία. Το σχέδιο όμως απέτυχε όταν η Νουσράτ διασώθηκε και κατάφερε να ηχογραφήσει ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του αδελφού της προτού υποκύψει στα τραύματά της. "Ο δάσκαλος με άγγιξε. Θα πολεμήσω αυτό το έγκλημα μέχρι την τελευταία μου πνοή" ακούγεται να λέει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL