Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Φιέστα της Μαύρης Ευρώπης στο Μιλάνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φιέστα της Μαύρης Ευρώπης στο Μιλάνο

Ο Ματέο Σαλβίνι μαζί με μια μικρή ομάδα ακροδεξιών εθνικιστών και φασιστοειδών των Γερμανών της Afd, των “Πραγματικών Φινλανδών” και του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας δρομολόγησε χθες από το Μιλάνο την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Λέγκας και της “Μαύρης Διεθνούς” με το σύνθημα “Προς την Ευρώπη της Κοινής Λογικής - Για ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη”.

Οι εκπρόσωποι της Μαύρης Διεθνούς κατέστησαν σαφές ότι ο Σαλβίνι είναι ο ιδανικός τους υποψήφιος για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί σε μερικές ημέρες. Ο ίδιος ο Σαλβίνι διευκρίνισε ότι θα είναι επικεφαλής σε όλα τα ψηφοδέλτια της Λέγκας για να αποσπάσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στο πρόσωπό του, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τον ενδιαφέρει το “σχέδιο” και “όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες”. Ο Γιεργκ Μόιτεν αναγνώρισε ότι “ο Ματέο είναι ο ιδανικός υποψήφιος, αλλά νομίζω ότι θέλει να συνεχίσει τη δουλειά του στην Ιταλία. Εάν δεχόταν την υποψηφιότητα, θα ήταν πολύ καλά”, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Φιλανδός Όλι Κότρο τόνισε ότι “ο Σαλβίνι είναι ο ιδανικός υποψήφιος, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη”.

Οι ακροδεξιοί φάνηκαν ενωμένοι στην προστασία των συνόρων, την ασφάλεια, την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, την αλληλοβοήθειά τους για να πετύχουν τους στόχους τους σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με έναν πολύ απλό και φιλόδοξο στόχο: “Θέλουμε να είμαστε το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη τον Μάιο, με τις πιο καινοτόμες ιδέες”, τόνισε ο Σαλβίνι, σίγουρος ότι “μετά θα μας ακολουθήσουν και άλλοι”. Αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι αυτοί οι “άλλοι” θα είναι τα κομμάτια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τις πρώην χώρες της Ανατολικής και από ορισμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ο Σαλβίνι υπογράμμισε επανειλημμένα ότι μιλά εκ μέρους και της μεγάλης απούσας, της Μαρίν Λεπέν.

“Εμείς ξέρουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε καλά τους 10 χιλιάδες άνδρες της Frontex, για να υπερασπιστούμε το Made in Europe... Θα πρέπει να ξαναδούμε τις συμφωνίες που το πλήττουν” είπε ο Σαλβίνι, για να δεχθεί το θερμό χειροκρότημα του Δανού Άντρες Βιστίζεν.“Στις Βρυξέλλες υιοθετούν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και μετά χρηματοδοτούν την Τουρκία. Για εμάς η Τουρκία δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ Ευρώπη”, συμπλήρωσε ο Σαλβίνι περιορίζοντας την... υπεράσπιση της Ρωσίας, που δεν αρέσει στους Βόρειους συμμάχους του, με μια κατά μέτωπο επίθεση στη... μισητή Τουρκία.

Για το θέμα της μετανάστευσης οι ηγέτες της Ακροδεξιάς, που ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο, φαίνεται να έχουν ξεκάθαρες ιδέες: “Δεν θέλουμε ανακατανομή των μεταναστών. Θέλουμε έλεγχο των συνόρων”, όπως εξήγησε ο Σαλβίνι, μέσα στον γενικότερο ενθουσιασμό για την "Ευρώπη - φρούριο”, τονίζοντας ότι “ο κίνδυνος είναι η ισλαμική τρομοκρατία. Υπάρχουν μετά και ακροδεξιές και ακροαριστερές ομάδας, αλλά είναι μικρές και ελεγχόμενες αριθμητικά”, υποστήριξε ο Σερίφης της Ιταλίας για να δηλώσει στη συνέχεια "κουρασμένος" από τη "συζήτηση για φασίστες, κομμουνιστές, Δεξιά και Αριστερά, που δεν ενδιαφέρει 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Εμείς κοιτάμε το μέλλον, τη συζήτηση για το παρελθόν την αφήνουμε στους ιστορικούς".

“Το επαναλαμβάνω σε όλους ότι μιλώ εξ ονόματος όλων των κομμάτων, το ραντεβού μας είναι στις 18 Μαΐου στο Μιλάνο”, τόνισε ο Σαλβίνι επιβεβαιώνοντας ότι στην Πλατεία του καθεδρικού ναού του Ντουόμο, μαζί με τη Λεπέν και τους άλλους ακροδεξιούς ηγέτες θα γίνει το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας της Μαύρης Διεθνούς.

Συνεχιστής του Μουσολίνι

Την ίδια στιγμή, οι Αδελφοί της Ιταλίας της Τζιόρτζια Μελόνι ανακοίνωσαν μια άλλη σημαντική υποψηφιότητα από τον γαλαξία του ιστορικού νεοφασισμού, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του Γάιου Ιούλιου Καίσαρα Μουσολίνι, ενός τρισέγγονου του φασίστα δικτάτορα που περνώντας από το Πολεμικό Ναυτικό διακρίθηκε στις μεγάλες ναυπηγικές εταιρείες του Δημοσίου, όπως στην Finmeccanica και τις εταιρείες του ομίλου της, για να γίνει πλασιέ υποβρυχίων και υποβρύχιου εξοπλισμού στο... Αμπού Ντάμπι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL