Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Η αβάσταχτη ελαφρότητα της βρετανικής μοναρχίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της βρετανικής μοναρχίας

Ψάχνετε λόγο να χαμογελάσετε, έστω με τις τρέλες των άλλων; Κυνηγάτε καλές ειδήσεις για να χαλαρώσετε, έστω όταν αφορούν άλλους; Ως φανατικός αναγνώστης -φανατική αναγνώστρια- της Αυγής, αδιαφορείτε για τα δήθεν κοσμικά κουτσομπολιά των εγχώριων «επωνύμων», αλλά κάτι έχετε ακούσει για το πριγκιπικό ζεύγος της Αγγλίας; Τότε δεν μπορεί, όλο κι ένα χαμόγελο θα σας έκλεψε, μέσα σ' αυτό το ζόρικο ελληνικό καλοκαίρι, η απίστευτη δημοσιότητα για τα βασιλικά γεννητούρια στη γηραιά Αλβιόνα.

Έτσι κι αλλιώς τα γεννητούρια είναι πάντα χαρμόσυνη είδηση, για τους γονείς, τους φίλους, τους συγγενείς. Μερικά γεννητούρια, ωστόσο, γίνονται χαρμόσυνη -ή έστω χαλαρωτική- είδηση για πολύ περισσότερους ανθρώπους.

Σίγουρα, για πάρα πολλούς Βρετανούς, που, ακόμη κι αν δεν είναι και τόσο φιλοβασιλικοί, θεωρούν ότι ο κόσμος των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ είναι κομμάτι της ταυτότητάς τους και γι' αυτό περίμεναν με αγωνία να γεννηθεί ο νέος πρίγκιπας.

Σίγουρα, για όλους αυτούς που χαίρονται να στοιχηματίζουν για τα πάντα, και έχουν τώρα την ευκαιρία να στοιχηματίσουν και για το μελλοντικό όνομα του βασιλικού μωρού.

Σίγουρα, γι' αυτούς που γοητεύονται από τα εορταστικά θεάματα και είδαν, για παράδειγμα, να βάφονται γαλάζιοι οι καταρράκτες του Νιαγάρα, από την καναδική πλευρά, αφού το μέλος της Κοινοπολιτείας στη βόρεια άκρη της Αμερικής θέλησε να γιορτάσει κι αυτό τη γέννηση ενός ακόμη διαδόχου.

Σίγουρα, γι' αυτούς που ούτως ή άλλως τους αρέσει το γκλάμουρ, που τρελαίνονται να ρίχνουν κλεφτές ματιές στις ζωές των εστεμμένων, των διάσημων, των «ωραίων».

Ωστόσο, η τεράστια δημοσιότητα για το μωρό της Κέιτ και του Γουίλιαμ έχει και μια άλλη εξήγηση - κι αυτό μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς χαζεύοντας τα χτεσινά πρωτοσέλιδα των σοβαρών εφημερίδων σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη. Οι περισσότερες φρόντισαν να προβάλουν τη γέννηση του βασιλικού μωρού, στερώντας λίγο χώρο από τον ορυμαγδό των κακών ειδήσεων που φτάνουν κάθε μέρα στην πρώτη σελίδα - κρίση, ανεργία, χρέος, χαμός στην Αίγυπτο, σκοτωμός στη Συρία, σκάνδαλα με τον Αμερικανό μεγάλο αδελφό που παρακολουθεί ό,τι λέμε στο τηλέφωνο κι ό,τι γράφουμε στα μέιλ μας, εγκλήματα, δυστυχήματα. Οι περισσότερες θέλησαν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για κάτι που δεν προκαλεί ανησυχία, που δεν στεναχωρεί, που δεν πονάει, που δεν εξοργίζει. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν συχνά αυτή την ευκαιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL