Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Σεισμός στη βορειοδυτική Κίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός στη βορειοδυτική Κίνα

#ΝΤΟΥΜΠΑΙ# Εικοσιτετράχρονη Νορβηγίδα που είχε καταγγείλει τον βιασμό της στις αρχές του Ντουμπάι και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών για "ανάρμοστη συμπεριφορά" (εξωσυζυγικές σχέσεις, κατανάλωση αλκοόλ) δήλωσε τη Δευτέρα ότι τελικά της απενεμήθη χάρη και αφέθηκε ελεύθερη να επιστρέψει στην πατρίδα της.

#ΣΕΙΣΜΟΣ# Ο σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών και οι εκατοντάδες μετασεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους σε μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή στη βορειοδυτική Κίνα. «Πάνω από 21.000 κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και πάνω από 1.200 έχουν καταρρεύσει», ανέφερε αξιωματούχος της σεισμολογικής υπηρεσίας στην Γκανσού, τονίζοντας ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 371 μετασεισμικές δονήσεις.

#ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ# Σε κάθειρξη 40 ετών καταδικάστηκε χθες Ισπανός πατέρας, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 σκότωσε τα δύο μικρά παιδιά του, ηλικίας 6 και 2 ετών, για να εκδικηθεί τη σύζυγό του που ήθελε να τον εγκαταλείψει. Οι επτά γυναίκες και οι δύο άνδρες ένορκοι του δικαστηρίου της Κόρδοβας έκριναν ένοχο τον Χοσέ Μπρετόν, 41 ετών, για τη δολοφονία των δύο παιδιών. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Πέδρο Βέλα, καταδίκασε τον Μπρετόν σε κάθειρξη 20 ετών για καθέναν από τους φόνους που διέπραξε.

#ΜΑΚΕΛΕΙΟ# Ομαδική δολοφονία οκτώ ατόμων -μεταξύ των οποίων έξι έφηβοι-, όταν άγνωστος αριθμός ενόπλων άνοιξε πυρ κατά όσων συμμετείχαν σε πάρτι αποφοίτησης, στην Καϊκάρα ντελ Ορινόκο, στην πολιτεία Μπολιβάρ της Βενεζουέλας.

#ΠΤΩΣΕΙΣ# Οι τραυματισμοί αυξήθηκαν σημαντικά από τη στιγμή που στην αγορά εμφανίστηκαν οι επίπεδες τηλεοράσεις. Οι μισοί (52%) από τους τραυματισμούς που έχουν υποστεί νήπια κάτω των 18 μηνών από το 1990 μέχρι το 2011 οφείλονται σε πτώσεις τηλεοπτικών συσκευών, γράφει η επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics. Το 1990 5.455 παιδιά μεταφέρθηκαν στα επείγοντα τραυματισμένα από τηλεοράσεις. Μέσα σε μια εικοσαετία ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε και το 2011 οι τραυματισμοί αυτού του είδους ανήλθαν στους 12.300. Οι τηλεοράσεις, εκτός από το να πέφτουν πάνω στα παιδιά, εκδικούνται και όσα τόλμησαν να τους "επιτεθούν". Το 38% των τραυματισμών οφείλονταν σε χτυπήματα που έδωσαν τα παιδιά στις συσκευές. Οι περισσότεροι από αυτούς τους τραυματισμούς δεν ήταν σοβαροί και μόνο το 2,6% των παιδιών χρειάστηκε νοσηλεία.

#ΠΑΠΑΣ# Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος την επίσκεψή του στη Βραζιλία. Πρόκειται για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, από όταν αναδείχθηκε στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Πάπας κουβάλησε μόνος του τη χειραποσκευή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL