Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Σε καταβολή προστίμου καταδικάστηκε η Expert Global Solutions
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε καταβολή προστίμου καταδικάστηκε η Expert Global Solutions

#ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ_Σε καταβολή προστίμου 3,2 εκατ. δολαρίων καταδικάστηκε από τις αμερικανικές αρχές η Expert Global Solutions, η μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία χρεών στον κόσμο, ενώ συμφώνησε να σταματήσει να παρενοχλεί τους οφειλέτες της με επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις καθημερινά. Το πρόστιμο είναι το υψηλότερο που επιβάλλεται ποτέ στην Αμερική σε βάρος εισπρακτικής εταιρείας, διευκρίνισε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (FTC). Σύμφωνα με τη μήνυση κατά της εταιρείας, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας, οι υπάλληλοι της εισπρακτικής υποχρεώνονταν από τους προϊσταμένους τους να συνεχίζουν τα τηλεφωνήματα ακόμη και στην περίπτωση που ενημερώνονταν ότι συνομιλούσαν με λάθος άνθρωπο, ότι ο υποτιθέμενος οφειλέτης δεν ήταν καν δανειολήπτης ή ότι ο οφειλέτης δεν ζούσε στην κατοικία ή στον χώρο εργασίας όπου τον καλούσαν. Σύμφωνα με την FTC, ο όμιλος εταιρειών της Expert Global Solutions, με έδρα το Τέξας, απασχολεί συνολικά 32.000 υπαλλήλους και μόνο το 2011 είχε έσοδα 1,2 δισ. δολαρίων. Ο όμιλος λειτουργεί παραρτήματά του στον Καναδά, στα Νησιά Μπαρμπέιντος, στην Ινδία, στις Φιλιππίνες, στον Παναμά και στις ΗΠΑ.

#ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ_ Σε απεργία πείνας κατέβηκαν χτες σχεδόν 30 χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές της Καλιφόρνιας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της πολιτείας να οδηγούνται στην απομόνωση οι έγκλειστοι για τους οποίους υπάρχουν έστω και υποψίες ότι σχετίζονται με συμμορίες που δρουν εντός των φυλακών. Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι κάποιοι από τους κρατούμενους να έχουν μείνει στην απομόνωση ακόμη και για δεκαετίες. Η απεργία εκδηλώθηκε στα δύο τρίτα των 33 φυλακών της αμερικανικής πολιτείας. Οι κρατούμενοι ζητούν να υπάρξει ανώτατο όριο πέντε ετών στην κράτηση σε απομόνωση, την πρόσβαση όσων υφίστανται το μέτρο σε προγράμματα επιμόρφωσης και επανένταξης και το δικαίωμα να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις κάθε μήνα.

#APPLE_Ένοχη για "συνωμοσία" με σκοπό τη χειραγώγηση των τιμών των ηλεκτρονικών βιβλίων που διατείθονταν για το iPad, όταν κυκλοφόρησε η συσκευή το 2010, κρίθηκε χτες η Apple από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. "Οι κατήγοροι απέδειξαν πως η Apple είχε συνωμοτήσει με πολλούς μεγάλους Αμερικανούς εκδότες για να αυξήσει τις λιανικές τιμές των ηλεκτρονικών βιβλίων", ανακοίνωσε η δικαστής Ντενίζ Κοτ στην απόφασή της, γνωστοποιώντας πως θα γίνει νέα δίκη για να καθορισθεί το ποσό των αποζημιώσεων που θα καταβάλει ο όμιλος. Εναντίον της Apple είχε προσφύγει η αμερικανική κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι στους μήνες που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του iPad στην αγορά, ενορχήστρωσε σε συνεννόηση με τους μεγάλους Αμερικανούς εκδότες αύξηση της τιμής των ηλεκτρονικών βιβλίων από τα 9,99 δολάρια στα 12,99 ή 14,99 δολ. για τις νέες κυκλοφορίες και τα μπεστ σέλερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL