Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
"Ύποπτη" επιστολή στην αλληλογραφία του Λευκού Οίκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ύποπτη" επιστολή στην αλληλογραφία του Λευκού Οίκου

#ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ_ "Ύποπτη" επιστολή, που ενδεχομένως να περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, παρόμοια μ' εκείνην που είχε σταλεί πρόσφατα στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, εντοπίστηκε χθες στην αλληλογραφία του Λευκού Οίκου και ο παραλήπτης φέρεται να είναι ο πρόεδρος Ομπάμα. Σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την προστασία του Αμερικανού προέδρου επιβεβαίωσε ότι το κέντρο διαλογής αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου εντόπισε την ύποπτη επιστολή και την παρέδωσε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του FBI για περαιτέρω ανάλυση. Ο Μπλούμπεργκ ήταν ο πρώτος παραλήπτης ενός τέτοιου απειλητικού γράμματος που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις περιείχε ίχνη ρικίνης. Άλλη μία επιστολή με ρικίνη βρέθηκε αργότερα σε κτήριο της Ουάσιγκτον όπου στεγάζεται η οργάνωση "Δήμαρχοι Κατά των Παράνομων Όπλων" που είχε ιδρύσει ο Μπλούμπεργκ και η οποία επιδιώκει την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

#ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ_ Περίπου 4,5 δισ. ευρώ έκαναν φτερά από την Ιταλία στο διάστημα 2006-2010 με προορισμό την Κίνα. Πρόκειται για τα κέρδη Κινέζων επιχειρηματιών που ζουν και εργάζονται στην Ιταλία, τα οποία ωστόσο ουδέποτε δηλώθηκαν στην εφορία. Σημειωτέον ότι το ποσό αυτό ξεπερνά το σύνολο των εσόδων του Δημοσίου από τον φόρο πρώτης κατοικίας το 2012! Η εισαγγελία της Φλωρεντίας με τη συνδρομή της Εθνικής Εισαγγελίας για το Οργανωμένο Έγκλημα έχει ξεκινήσει έρευνα εις βάρος 287 προσώπων με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οργανωμένο έγκλημα και πώληση κλεψίτυπων προϊόντων. Οι Κινέζοι επιχειρηματίες φέρεται να χρησιμοποιούσαν ιδιωτικές εταιρίες μεταφοράς χρημάτων και εμβασμάτων και με τη βοήθεια μιας πλειάδας αχυρανθρώπων έστελναν συνεχώς μικροποσά στην Κίνα. Η κάθε αποστολή, για να μην δημιουργούνται υποψίες, δεν υπερέβαινε ποτέ τα 1.999 ευρώ.

#ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ_ Στο σφυρί βγάζει το γαλλικό δημόσιο 1.200 φιάλες κρασιού από την κάβα του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων και με τα έσοδα από την πώλησή τους θα αγοραστούν πιο "ταπεινά" κρασιά μικρότερου χρόνου παλαίωσης... Η διήμερη δημοπρασία από τον οίκο "Drouot" αναμένεται να αποφέρει εισπράξεις τουλάχιστον 250.000 ευρώ και αξιωματούχοι του προεδρικού μεγάρου δήλωσαν ότι, αν το ποσό είναι μεγαλύτερο, η διαφορά θα κατατεθεί στον κρατικό κορβανά. "Είναι η πρώτη φορά που το Μέγαρο των Ηλυσίων αποφάσισε να πωλήσει μέρος της κάβας του" δήλωσε η Ζισλέν Καπαντζί εκ μέρους του οίκου δημοπρασιών "Kapandji Morhange". Στη δημοπρασία κυριαρχούν τα διεθνώς βραβευμένα γαλλικά κρασιά των περιοχών του Μπορντό και της Βουργουνδίας, με σοδειές από το 1960 έως το 1990, από πολύ φημισμένες οινοποιίες. Μια φιάλη κρασί εσοδείας 1990 της οινοποιίας Petrus 1990 εκτιμάται ότι θα πουληθεί περίπου 2.500 ευρώ, ενώ ένα πιο "μέτριο" κρασί της Meursault μπορεί να διατεθεί για μόλις 50 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL