Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Επίθεση κατά του Ερυθρού Σταυρού στο Αφγανιστάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση κατά του Ερυθρού Σταυρού στο Αφγανιστάν

#ΤΖΑΛΑΛΑΜΠΑΝΤ# Επίθεση κατά του γραφείου του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν εξαπέλυσαν την Τετάρτη ένοπλοι αντάρτες. Η επίθεση ξεκίνησε όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το φονικό του φορτίο κοντά στην είσοδο του κτηρίου, σκοτώνοντας έναν φρουρό, ενώ στη συνέχεια τουλάχιστον δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο γραφείο του Ερυθρού Σταυρού. Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, οι έξι ξένοι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο κτήριο την ώρα της επίθεσης είναι σώοι. Περίπου 1.800 εργαζόμενοι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού απασχολούνται σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα στο Αφγανιστάν.

#ΜΑΚΕΛΕΙΟ# Επίθεση με εκρηκτικά σχεδίαζε ο 17χρονος Αμερικανός μαθητής Λυκείου, Γκραντ Άκορν στο Όρεγκον. Ο 17χρονος συνελήφθη την Πέμπτη, όταν η αστυνομία ανακάλυψε τα εκρηκτικά που σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για τη «σφαγή» στο Λύκειο Γουέστ 'Αλμπανι, στο 'Αλμπανι, περίπου 115 χιλιόμετρα νοτίως του Πόρτλαντ, βορειοδυτικά του Όρεγκον. Ο νεαρός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για κατασκευή εκρηκτικού υλικού και για άλλα 10 αδικήματα. Ο δικαστής όρισε την εγγύηση για την αποφυλάκισή του στα 2 εκατ. δολάρια. Η αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε από κάποιον από το σχολείο, ανακάλυψε βόμβες ναπάλμ και κοκτέιλ μολότοφ κάτω από το δάπεδο του δωματίου του.

#ΒΙΑΣΜΟΙ# Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας διέταξε τις αστυνομικές αρχές της χώρας να ερευνήσουν ξανά τις καταγγελίες για τον βιασμό 11 κοριτσιών, υπόθεση που είχε φέρει στο φως οργάνωση για την προστασία των παιδιών ενεργώντας εκ μέρους περισσότερων από 240 θυμάτων, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη και 3 ετών. Η Μέρσι Τσίντι, διευθύντρια της οργάνωσης Ripples International στο Μέρου της Κένυας, είχε κάνει επίσημη αναφορά εκ μέρους των κοριτσιών, που κατέφυγαν σ' αυτήν αφού είχαν βιαστεί από τους πατεράδες, τους παπούδες, τους θείους, τους γείτονες, ακόμη και από αστυνομικούς. Στην απόφαση του δικαστηρίου τονίζεται ότι η αστυνομία συνέβαλε στη διαιώνιση μιας "κουλτούρας ανοχής" της σεξουαλικής βίας σε βάρος των κοριτσιών.

#ΕΜΠΟΛΑ# Έξι νέα κρούσματα του ιού Έμπολα εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου είχε ξεσπάσει επιδημία της νόσου πέρσι, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από πηγές του ΟΗΕ στην Κινσάσα. Ομάδα επιστημόνων έχει σταλεί στην περιοχή για να συλλέξει δείγματα προκειμένου να γίνουν εξετάσεις. Το επίκεντρο της προηγούμενης επιδημίας ήταν το Ισίρο, που απέχει 240 χιλιόμετρα από το Μόνγκο. Μέσα σε έξι μήνες καταγράφηκαν 62 κρούσματα και 34 άνθρωποι πέθαναν. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία θεραπεία, ούτε εμβόλιο για τον ιό Έμπολα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL