Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Συνελήφθη η ακτιβίστρια "Femen" της Τυνησίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνελήφθη η ακτιβίστρια "Femen" της Τυνησίας

#FEMEN# Συνελήφθη η ακτιβίστρια "Femen" της Τυνησίας με την κατηγορία ότι προέβη σε προκλητικές πράξεις. Η 19χρονη Τυνήσια φεμινίστρια, Αμίνα Τάιλερ, που ανέβασε στο Ίντερνετ γυμνόστηθες φωτογραφίες της τον Μάρτιο, πήγε την Κυριακή στην πόλη Καϊρουάν, όπου η αστυνομία εμπόδισε την πραγματοποίηση συνεδρίου της ισλαμιστικής οργάνωσης Ανσάρ Αλ Σαρία θεωρώντας το απειλή για τη δημόσια τάξη. Εκεί έγραψε με μπογιά «Femen» σε τοίχο κοντά στο κεντρικό τζαμί και ετοιμαζόταν να κρεμάσει ένα πανό, αλλά συγκεντρώθηκε οργισμένο πλήθος που την αναγνώρισε φωνάζοντάς της να φύγει.

#ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ_HI-TEC# Το Κογκρέσο κατηγόρησε τη Δευτέρα την Apple για αποφυγή πληρωμής φόρων σε όλο τον κόσμο, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας «παράθυρα» της νομοθεσίας και θυγατρικές εταιρείες στην Ιρλανδία που δεν είναι καταγεγραμμένες ως φορολογικοί κάτοικοι σε καμία χώρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Σαραντασέλιδη έκθεση δημοσίευσε η μόνιμη υποεπιτροπή της Γερουσίας, βάσει της οποίας η Apple εξοικονόμησε την τελευταία τετραετία τον φόρο που θα πλήρωνε στην Αμερική για κέρδη 44 δισ. δολαρίων, τα οποία θα θεωρούνταν διαφορετικά «φορολογητέο εξωχώριο (offshore) εισόδημα».

#ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ# Το συνταγματικό δικαστήριο της Γουατεμάλας ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση κατά του πρώην δικτάτορα Εφραΐν Ρίος Μοντ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για γενοκτονία, ακυρώνοντας τη δίκη του από τις 19 Απριλίου και έπειτα. Ο Μοντ είχε οδηγηθεί στο εδώλιο για γενοκτονία ιθαγενών πληθυσμών· δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα ξεκινήσει ξανά η δίκη του 86χρονου σήμερα πρώην δικτάτορα, όπως αναφέρει το Reuters.

#ΔΙΑΦΘΟΡΑ# Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας, Βίκτορ Μπαμπιούς, και ο βουλευτής της συμπολίτευσης και ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπέκαλι, καταδικάστηκαν χθες σε μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο ετών, αφού κρίθηκαν ένοχοι για κατάχρηση εξουσίας και απιστία σε υπόθεση που αφορά δύο παράνομες ανταλλαγές εκτάσεων γης, που προκάλεσαν μεγάλη ζημία στο ρουμανικό Δημόσιο. Πρώην βοσκός, πρώην ευρωβουλευτής και έως σήμερα βουλευτής της κεντροδεξιάς συμμαχίας που βρίσκεται στην εξουσία, ο Μπέκαλι είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL