Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Βιετνάμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιετνάμ

#ΒΙΕΤΝΑΜ# Την επαναφορά των εκτελέσεων ρύθμισαν οι αρχές του Βιετνάμ, που είχαν ξεμείνει… από τα απαραίτητα θανατηφόρα υλικά. Τροποποίησαν τη σχετική νομοθεσία και από τις 27 Ιουνίου θα παράγουν με εγχώρια χημικά προϊόντα το θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα. Οι εκτελέσεις στη χώρα έχουν σταματήσει από το 2011 λόγω έλλειψης των απαραίτητων χημικών. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι άλλες χώρες είχαν αρνηθεί να πουλήσουν στο Βιετνάμ τα προϊόντα τους όταν αντιλήφθηκαν πως θα χρησιμοποιούνταν. Στις φυλακές του Βιετνάμ υπάρχουν σήμερα 532 θανατοποινίτες, οι περισσότεροι καταδικασμένοι για εμπόριο ναρκωτικών και δολοφονίες.

#ΑΛΚΟΟΛ# Τα 4,5 γραμμάρια ανά λίτρο φτάνει το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα ενός βρέφους που γεννήθηκε στην πόλη Τομάσοφ Μαζοβιέφσκι,στην κεντρική Πολωνία. Το μωρό που γεννήθηκε πρόωρα όταν η μητέρα του κατέρρευσε μέσα σε μια κάβα και μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αποφάσισαν να της κάνουν καισαρική όσο και η 24χρονη μητέρα «βρίσκονται σε κίνδυνο». Η μητέρα κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών.

#ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ_ΓΕΥΜΑ#Διάσημος Ιάπωνας σεφ, ο Μίκι Νοζάβα, έχασε τη ζωή του μετά από καβγά με δύο δυσαρεστημένους πελάτες που έφυγαν από το εστιατόριό του χωρίς να πληρώσουν επειδή δεν τους άρεσε το φαγητό.Ο 57χρονος σεφ υπέκυψε την Δευτέρα στα τραύματά του. Ως ύποπτοι για τη δολοφονία του Νοζάβα έχουν συλληφθεί δύο εργάτες ηλικίας 36 και 50 ετών. Αφορμή για τη φιλονικία στάθηκε ένα πιάτο νουντλς με λαχανικά και μοσχαράκι.

#ΣΕΡΒΙΑ_HITE# Την «άφιξη» των αμερικανικών εταιρειών Apple και Google στη Σερβία μέχρι το τέλος του 2013, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της βαλκανικής χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς μετά απο επίσκεψη στη Σίλικον Βάλεϊ, προσθέτοντας ότι αυτές οι επενδύσεις θα είναι σημαντικές για τη βελτίωση της «εικόνας» της Σερβίας. Συναντήθηκε ακόμη με εκπροσώπους των διοικήσεων των εταιρειών Hewlett Packard, Paypal και Oracle, με τους οποίους συζήτησε την πιθανότητα της επενδυτικής τους δραστηριοποίησης στη Σερβία.

#GAY_ΓΑΜΟΙ# Η Μινεσότα έγινε η 12η πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη σε διάστημα δύο εβδομάδων, που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων. Ο δημοκρατικός κυβερνήτης της, Μάρκ Ντέιτον, υπέγραψε την Τρίτη τον σχετικό νόμο. Και το Ρόντ Άιλαντ, η μικρότερη από τις αμερικανικές πολιτείες, επέτρεψε τους γάμους ομοφυλόφιλων στις 2 Μαΐου, ακολουθούμενη από το Ντελαγουέρ. Είχε προηγηθεί η Αϊόβα. Σε Κονέκτικατ, Μέιν, Μασαχουσέτη, Νιου Χάμσαϊρ, Βερμόντ, Νέα Υόρκη, Μέριλαντ και Ουάσιγκτον επιτρέπονται. Οι συνταγματικές απαγορεύσεις παραμένουν σε 31 άλλες πολιτείες της χώρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, θα αποφασίσει σχετικά με το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων στα τέλη Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL