Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Καίριο ρόλο σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αποκτά ο Ντομινίκ Στρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καίριο ρόλο σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αποκτά ο Ντομινίκ Στρος

#ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ# Καίριο ρόλο σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αποκτά και πάλι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος έφτασε στο Νότιο Σουδάν προκειμένου να συντονίσει το άνοιγμα τράπεζας. "Πιστεύω ότι μια χώρα όπως το Νότιο Σουδάν αξίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης" ανέφερε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή επίσημη υποδοχή. Αποκάλυψε και το όνομα της τράπεζας που θα ιδρύσει, λέγοντας ότι θα είναι Εθνική Πιστωτική Τράπεζα.

#ΡΚΚ# Η πρώτη ομάδα Κούρδων ανταρτών που συμφώνησαν να αποσυρθούν από το τουρκικό έδαφος έφτασε χθες στα βουνά του Ιράκ, μετά τη συμφωνία με την Άγκυρα για λήξη της σύγκρουσης που μετρά ήδη τρεις δεκαετίες. Οι αντάρτες του PKK ξεκίνησαν την αποχώρηση την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε ο φυλακισμένος ηγέτης τους, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, τον Μάρτιο, και την οποία αποδέχθηκε και η στρατιωτική διοίκηση της οργάνωσης.

#ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ# Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας θα αναλάβει ρόλο στον έλεγχο της εγκληματικότητας με περιπολίες στο Καράκας και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Όπως έγινε γνωστό, στην επιχείρηση με κωδική ονομασία "Ασφαλής Πατρίδα" θα λάβουν μέρος 3.000 στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 16.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2012 από βίαια εγκλήματα. Στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα.

#ΝΑΥΑΓΙΟ# Ένα σκάφος που μετέφερε 100 ώς 150 μουσουλμάνους της φυλής Ροχίνγκια ναυάγησε στα ανοικτά της δυτικής Μιανμάρ, στη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης πριν από επερχόμενη καταιγίδα, με αποτέλεσμα να αγνοείται άγνωστος αριθμός ανθρώπων, όπως δήλωσε χθες ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ. Το σκάφος προσέκρουσε σε βράχους στα ανοικτά του Πάουκτο στο κρατίδιο Ραχίν.

#ΑΥΞΗΣΕΙΣ# Η κενυατική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που είχε συγκεντρωθεί στο Ναϊρόμπι και απαιτούσαν από τα μέλη της νεοεκλεγείσας Βουλής της χώρας να αποσύρουν το σχέδιό τους που προβλέπει την αύξηση των μισθών τους. Φτάνοντας έξω από το κτήριο του Κοινοβουλίου οι διαδηλωτές άφησαν ελεύθερα γουρούνια για να συμβολίσουν την "απληστία" των συγκεκριμένων βουλευτών, που θεωρούνται από τους καλύτερα αμειβόμενους στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL