Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΦΑΙΡΙΚΑ

#ΑΡΑΦΑΤ# Σύγχυση έχει προκληθεί με το θέμα της έρευνας για την πιθανότητα ο θάνατος του εκλιπόντος ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιάσερ Αραφάτ, να οφείλεται σε δηλητηρίαση, καθώς ο διευθυντής της ρωσικής...

#ΑΡΑΦΑΤ# Σύγχυση έχει προκληθεί με το θέμα της έρευνας για την πιθανότητα ο θάνατος του εκλιπόντος ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιάσερ Αραφάτ, να οφείλεται σε δηλητηρίαση, καθώς ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας που έχει αναλάβει να εξετάσει δείγματα από το λείψανό του δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη ραδιενεργού πολωνίου -κάτι που διαψεύστηκε λίγο αργότερα από την ίδια υπηρεσία. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η ρωσική υπηρεσία διέψευσε ότι έγιναν οποιεσδήποτε δηλώσεις για το θέμα. Το πρακτορείο επιμένει ότι οι πληροφορίες που μετέδωσε είναι σωστές. Η θέση του ρωσικού ΥΠΕΞ παραμένει πως τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν από τους Παλαιστινίους. Ο Αραφάτ πέθανε σε ηλικία 75 ετών σε γαλλικό νοσοκομείο στις 11 Νοεμβρίου του 2004. Τον Νοέμβριο του 2012 δείγματα από το λείψανο του Αραφάτ παραδόθηκαν σε Γάλλους, Ελβετούς και Ρώσους εμπειρογνώμονες.

#NSA_ΦΑΚΕΛΩΜΑ# Η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) καταρτίζει εκατοντάδες εκατομμύρια καταλόγους από τα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους λογαριασμούς ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων πολλών Αμερικανών, αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα Washington Post.

Μόνο μέσα σε μία ημέρα του 2012 η NSA υπέκλεψε 444.743 καταλόγους επαφών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από λογαριασμούς στο Yahoo!, 82.857 από λογαριασμούς στο Facebook, 33.697 από λογαριασμούς στο Gmail και 22.881 από άλλους πάροχους τέτοιων υπηρεσιών -ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.-, σύμφωνα με ένα έγγραφο της NSA το οποίο επικαλέστηκε η αμερικανική εφημερίδα. Η ανάλυση αυτών των δεδομένων επιτρέπει στην NSA να εντοπίζει συσχετίσεις ανάμεσα σε πρόσωπα καθώς και γεωγραφικές συσχετίσεις μεταξύ των ξένων στόχων παρακολούθησης. "Δεν ενδιαφερόμαστε για τα προσωπικά δεδομένα απλών Αμερικανών" είπε εκπρόσωπος στην Post.

#HERALD_TRIBUNE_ΤΕΛΟΣ# Από σήμερα -μετά από 126 χρόνια- η εφημερίδα "International Herald Tribune" θα ονομάζεται "The International New York Times". Ο όμιλος των "New York Times", στον οποίο ανήκει η "International Herald Tribune" από το 2003, προωθεί μια διεθνή πολυμεσική εκδοχή των "New York Times", η οποία θα απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό. Η -μέχρι χθες- "International Herald Tribune" τυπώνεται σε 38 σημεία ανά τον κόσμο και κυκλοφορεί συνολικά σε περισσότερες από 135 χώρες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις