Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο θέλει να συζητήσει με τον Πούτιν για την... απειλή των διαδηλώσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο θέλει να συζητήσει με τον Πούτιν για την... απειλή των διαδηλώσεων

Μετά τις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, τις οποίες κέρδισε ο Λουκασένκο, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους κατηγορώντας τις αρχές για νοθεία.

«Είναι ανάγκη να επικοινωνήσω με τον Πούτιν ώστε να μιλήσω μαζί του τώρα, επειδή δεν είναι απειλή (οι κινητοποιήσεις) μόνο για τη Λευκορωσία πλέον», είπε, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Belta.

«Σήμερα, η υπεράσπιση της Λευκορωσίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από την υπεράσπιση του χώρου μας, της ένωσης (τη διακυβερνητική ένωση μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας) και ένα παράδειγμα για τους άλλους (…) Αυτοί που περιφέρονται στους δρόμους, οι περισσότεροι, δεν το κατανοούν αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί και πάλι σήμερα στο Μινσκ, για να διαμαρτυρηθούν για την επανεκλογή του Λουκασένκο.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στον σταθμό του μετρό Πουσκίνσκαγια, στα δυτικά του κέντρου της πόλης, για να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν διαδηλωτή που σκοτώθηκε εκεί την περασμένη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL