Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Αισιοδοξία για κάμψη της καμπύλης ανόδου στη βόρεια Ιταλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αισιοδοξία για κάμψη της καμπύλης ανόδου στη βόρεια Ιταλία

Οι ιταλικοί δήμοι θα έχουν μεσίστιες τις σημαίες τους στις 31 Μαρτίου και οι δήμαρχοι θα βρίσκονται με την επίσημη τρίχρωμη ταινία στις εισόδους των δημαρχείων για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του κορωνοϊού και κυρίως σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Μπέργκαμο, που αποδεκατίζεται από τον ιό.

Ο Φοντάνα, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας και στέλεχος της Λέγκας, πιστεύει ότι η καμπύλη της ανόδου πλησιάζει στο τέλος της, ενώ ο Σάλα, δήμαρχος του Μιλάνου και στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, ζήτησε να μην υπάρχουν πλέον ημερήσιες ανακοινώσεις για τα θύματα και τα κρούσματα διότι αυξάνουν το άγχος και την απόγνωση στον πληθυσμό.

Στη γειτονική Βενετία ο Τζάια, περιφερειάρχης της και στέλεχος της Λέγκας, ζήτησε την κατάργηση των προσωπικών δεδομένων για να καταπολεμηθεί ο ιός, ενώ οι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους έφθασαν τους 46.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τους πολλούς θανάτους και τα κρούσματα στην Ιταλία την έχουν αυτοί που επιμένουν να κρατούν ανοιχτά τα εργοστάσια.

Σήμερα επίσης γνωρίζουμε ότι η έξαρση της διασποράς στη Γαλλία οφείλεται στην ίδια επιμονή όχι μόνο να παραμείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια, αλλά και να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στις 15 Μαρτίου.

Μας το μαρτυρά ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών ανάμεσα στους προέδρους, τους γραμματείς και τους εκλογικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα και ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών που ήταν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υπάρχει κάτι ευχάριστο από αυτή την κατάσταση; Ευτυχώς, ναι. Αλλά χρειάστηκε ο κορωνοϊός για να αποφασίσει ο Πρόεδρος Μακρόν να αποσύρει «προσωρινά» τους Γάλλους στρατιώτες από το Ιράκ. Ίσως αναλάβουν και αυτοί το λυπηρό καθήκον των Ιταλών συναδέλφων τους να συνοδεύουν τις πομπές των σορών στα νεκροταφεία και τα κρεματόρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL