Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Λ. Οβραδόρ: Πρώτα φτωχοί και κοινωνικό κράτος, όχι «εθνικοποιήσεις» νεοφιλελεύθερου τύπου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Οβραδόρ: Πρώτα φτωχοί και κοινωνικό κράτος, όχι «εθνικοποιήσεις» νεοφιλελεύθερου τύπου

«Πρώτα θα βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη για να ζήσουν σήμερα. Θα καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό στηρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις και τους μικρούς εμπόρους. Δεν θα υπάρξουν διασώσεις μεγάλων επιχειρήσεων στο στυλ του νεοφιλελευθερισμού που τις έδιναν στις τράπεζες και τις μεγάλες εταιρείες.

Όχι, μην σκεφτείτε ότι θα υπάρξουν φορολογικές απαλλαγές και άλλοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούσαν προηγουμένως. Εάν θα πρέπει να διασώσουμε κάποιον, ποιόν να διασώσουμε; Τους φτωχούς. Για το καλό όλων, πρώτα οι φτωχοί» τόνισε ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Οβραδόρ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

«Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο πολύ διαφορετικό από τις συνταγές που εφάρμοζαν τις εποχές της κρίσης. Για παράδειγμα πάντα προσέφευγαν σε δάνεια, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εμείς, ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το κάνουμε, γιατί έχουμε συναλλαγματικά αποθέματα, έχουμε επαρκή αποταμίευση και μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας την ανάπτυξη» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Μεξικού.

Ο Λόπες Οβραδόρ, ή AMLO για τους οικείους του, παρουσίασε τα μέτρα για να αντιμετωπίσει το Μεξικό τη «φάση 2» του κορωνοϊού παρουσία του υπουργού Υγείας και Οικονομικών και αξιωματούχων της Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και του στρατού, που θα λάβει επιπλέον 180 εκατ. δολάρια για να στηρίξει το σύστημα Υγείας και τις ανάγκες ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα στηρίξει τα κρατίδια της χώρας με άλλα 400 εκατ. δολάρια και το κοινωνικό κράτος με άλλα 180 εκατ. δολάρια.

Το σύστημα Υγείας άρχισε τις διαδικασίες για την ενίσχυσή του με 43.000 άτομα, έχοντας ήδη προσλάβει 1.200, ενώ ο στρατός και το ναυτικό έχουν διαθέσει 16.750 άτομα, στα οποία θα προστεθούν άλλα 3.694 άτομα.

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η ζωή, η υγεία, και αυτό προστατεύουμε» συμπλήρωσε ο AMLO υπενθυμίζοντας ότι το φάντασμα της οικονομικής κρίσης ταλανίζει έναν πληθυσμό που ο μισός βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL