Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρώμη: 7.000 «Σαρδέλες» ζήτησαν την κατάργηση των διαταγμάτων Σαλβίνι

Επτά χιλιάδες «Σαρδέλες» συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη Ρώμη για να ζητήσουν την άμεση κατάργηση και όχι την τροποποίηση των διαταγμάτων για την ασφάλεια του Σαλβίνι, της ρατσιστικής και φασιστοειδούς νομοθεσίας που είχε ψηφιστεί και με τη στήριξη του Κινήματος Πέντε Αστέρων. H κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται στην τροποποίηση των διαταγμάτων. Η υπουργός Εσωτερικών Λαμοργκέζε προτείνει κάποιες αλλαγές στα θέμα της ιθαγένειας και του δικαιώματος των αιτούντων ασύλου να εγγράφονται στους δημοτικούς καταλόγους, που θα τους ανοίξει εκ νέου τις πόρτες στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Η Λαμοργκέζε στοχεύει στην κατάργηση της διάταξης της κατάσχεσης των σκαφών των ΜΚΟ, αλλά μόνο όταν παραβιάσουν για πρώτη φορά τις οδηγίες που λαμβάνουν από τα λιμεναρχεία.

Τα διατάγματα Σαλβίνι προβλέπουν πρόστιμο έως 1 εκατ. ευρώ, την κατάσχεση των σκαφών των ΜΚΟ κα τη σύλληψη του καπετάνιου που θα παραβιάσει τα ιταλικά χωρικά ύδατα, ενώ η Λαμοργκέζε προτείνει πρόστιμο από 10 έως 50.000 ευρώ και κατάσχεση του σκάφους και σύλληψη του κυβερνήτη μόνο εάν επαναληφθεί η παραβίαση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα. Η πρόταση της Λαμοργκέζε προβλέπει την επαναφορά της άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, που κατάργησε ο Σαλβίνι, αλλά προβλέπει μόνο ειδική προστασία σε περιπτώσεις ψυχικών προβλημάτων, εμπορίου λευκής σαρκός, ατομικών αδυναμιών και επανένωσης οικογένειας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις