Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΦΑΙΡΙΚΑ

#KΡΙΣΗ_ Ούτε τη βιομηχανία του σινεμά αφήνει αλώβητη η οικονομική κρίση. Η αμερικανική Paramount Pictures ανακοίνωσε χθες πως θα καταργήσει 110 θέσεις εργασίας σε τομείς όπως η χρηματοδότηση και το...

#KΡΙΣΗ_ Ούτε τη βιομηχανία του σινεμά αφήνει αλώβητη η οικονομική κρίση. Η αμερικανική Paramount Pictures ανακοίνωσε χθες πως θα καταργήσει 110 θέσεις εργασίας σε τομείς όπως η χρηματοδότηση και το μάρκετινγκ. Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, πρόκειται για μέρος του "σχεδίου αναπροσαρμογής" του κινηματογραφικού στούντιο, το οποίο ανήκει στον όμιλο ΜΜΕ Viacom Inc. Οι απολύσεις αντιστοιχούν στο 5% των συνολικά 2.200 υπαλλήλων της Paramount.

#SOLDED_Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η εξαγορά της ιστορικής αμερικανικής εφημερίδας Washington Post από τον Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή της Amazon, έναντι του ποσού των 250 εκατ. δολαρίων. Η Washington Post ιδρύθηκε πριν από 136 χρόνια και τα τελευταία 80 χρόνια βρισκόταν υπό τον έλεγχο της οικογένειας Γκράχαμ.

#ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ_Ένοπλος τραυμάτισε με ψαλίδι πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού μόλις ενός έτους, στο πάρκο Riverside της Νέας Υόρκης, πριν τον ακινητοποιήσει και τον συλλάβει η αστυνομία. Η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία. Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

#ΕΚΤΕΛΕΣΗ_Ένας ακόμα θανατοποινίτης εκτελέστηκε την Τρίτη στη Φλόριντα για τον φόνο στριπτιζέζ, μετά την απόρριψη της τελικής προσφυγής του από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Ο 49χρονος Μάρσαλ Γκορ εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 18:12 τοπική ώρα. Η εκτέλεσή του, που είχε αρχικά οριστεί για τις 24 Ιουνίου, αναβλήθηκε τρεις φορές. Αυτή ήταν 28η εκτέλεση θανατοποινίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2013, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη θανατική ποινή.

#ΕΠΙΔΗΜΙΑ_Ο αριθμός των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 10% τα τελευταία πέντε χρόνια κι έχει φθάσει τα 2,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με την πληρέστερη έρευνα για την ασθένεια μέχρι σήμερα. Η νευρολογική αυτή πάθηση, που πλήττει διπλάσιο αριθμό γυναικών σε σχέση με τους άνδρες, συναντάται σε όλες τις περιοχές του κόσμου παρ' ότι παρατηρούνται διαφορές στα ποσοστά εμφάνισής της. Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) συναντάται περισσότερο στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη, με 140 και 108 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους αντίστοιχα, ενώ στην υποσαχάρια Αφρική το ποσοστό είναι μόλις 2,1 ανά 100.000, όπως αναφέρει ο άτλαντας της ΣΚΠ για το 2013 που εκδίδει η Διεθνής Ομοσπονδία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και ο οποίος δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις