Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Ιταλία / Ιταλία: Μια θάλασσα από "σαρδέλες" εναντίον του Σαλβίνι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία / Ιταλία: Μια θάλασσα από "σαρδέλες" εναντίον του Σαλβίνι

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Στη Φλωρεντία το Σάββατο μαζεύτηκαν πάνω από 40 χιλιάδες «σαρδέλες», στο Μιλάνο την Κυριακή συγκεντρώθηκαν πάνω από 25 χιλιάδες... ομπρέλες κάτω από μια καταρρακτώδη βροχή, ενώ στη Νάπολη οι "σαρδέλες" έφτασαν τις 10.000 και μάλιστα λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 10 ακόμη συγκεντρώσεις, με πιο σημαντική αυτή στο Τορίνο στις 10 Δεκεμβρίου, στην οποία έχουν δηλώσει ήδη τη συμμετοχή τους πάνω από 30 χιλιάδες άτομα μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Οι «σαρδέλες» συνεχίζουν να τραγουδούν το "Bella Ciao", να τα βάζουν με τον Σαλβίνι, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον φασισμό, αλλά και να διώχνουν από τις συγκεντρώσεις τους όσους κουβαλάνε κομματικές σημαίες και διάφορα φετίχ και σουβενίρ της πολύπαθης ιταλικής Αριστεράς. Παρ' όλα αυτά ο Σαλβίνι και η Μελόνι επιμένουν ότι το «κίνημα της σαρδέλας» κατευθύνεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο συνεχίζει να υποφέρει στις δημοσκοπήσεις, για να μην μιλήσουμε για τη ριζοσπαστική Αριστερά, που συμμετέχει δειλά - δειλά και με χαμηλούς τόνους για να μην χάσει κανένα... τρένο. Αντίθετα, η ανταγωνιστική Αριστερά προτιμά να συμμετέχει από μακριά, δηλαδή λίγα μέτρα πιο πέρα, μήπως χάσει την καθαρότητά της και μετά βρομοκοπάει... σαρδέλα.

Η πρόβα τζενεράλε του κινήματος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στη Ρώμη, στην ιστορική πλατεία των συγκεντρώσεων, αυτή του Σαν Τζιοβάνι, ενώ την επομένη οι «σαρδέλες» όλης της Ιταλίας θα πραγματοποιήσουν το 1ο Συνέδριό τους, δηλαδή θα μαζευτούν να πιούν μια μπιρα και να συζητήσουν πού και πώς θα κολυμπήσουν. Το Συνέδριο - μπιροκατάνυξη το συγκάλεσαν οι τέσσερις διοργανωτές του κινήματος, ενώ υπάρχει και δημοσκόπηση που δίνει στις «σαρδέλες» ακόμη και το 15%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL