Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Ισπανία / Πάμπλο Ιγκλέσιας: "Το χρηματιστήριο δεν θέλει κυβέρνηση συνασπισμού"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία / Πάμπλο Ιγκλέσιας: "Το χρηματιστήριο δεν θέλει κυβέρνηση συνασπισμού"

“Κάποιοι ξέρουν ότι εμάς δεν μπορούν να μας αγοράσουν και γι αυτό έγιναν πολλές πιέσεις για να μην κυβερνήσουν [οι Σοσιαλιστές] μαζί μας” τόνισε ο ηγέτης του Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας στο κανάλι La Sexta, “φωτογραφίζοντας” μάλιστα την πρόεδρο του τραπεζικού κολοσσού Santander Άνα Πατρίθια Μποτίν και τον πρόεδρο των βιομηχάνων (CEOE) Αντόνιο Χαραμέντι, που προέτρεψαν τον Σάντσεθ να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές αντί να συνεργαστεί με την Αριστερά και να βάλει στην κυβέρνηση τον... Ιγκλέσιας.

Ο ηγέτης του Unidas Podemos τόνισε ότι έχει “απλωμένο το χέρι στον Σάντσεθ” και ότι ελπίζει σε “πραγματικές διαπραγματεύσεις” με τους Σοσιαλιστές, εκτιμώντας ότι ο Σάντσεθ έκανε λάθος να δηλώσει τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Αριστερά.

“Δεν θέλω να του τραβήξω το χαλί. Μακάρι να γίνει αυτό πριν από τον Σεπτέμβριο” συνέχισε ο Ιγκλέσιας, ζητώντας από το Σοσιαλιστικό Κόμμα “να τα βάλει και μια φορά με τους ισχυρούς και να αλλάξει μερικά πράγματα στη χώρα”. Διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε κανένα βέτο του Σάντσεθ για τη συμμετοχή του ίδιου σε κυβέρνηση συνασπισμού και επανάλαβε ότι οι Σοσιαλιστές είχαν προσφέρει τον Μάιο στο Unidas Podemos την προεδρία της Βουλής, κάτι που οι Σοσιαλιστές διαψεύδουν.

Η αντιπαράθεση των Σοσιαλιστών με το Podemos απέτρεψε χθες την εκλογή ενός Σοσιαλιστή στη θέση του προέδρου της τοπικής κυβέρνησης στη μικρή Περιφέρεια (Αυτονομία) Λα Ριόχα, αλλά ο Ιγκλέσιας εκφράστηκε θετικά για έναν συμβιβασμό που θα επιστρέψει στις προοδευτικές δυνάμεις να διώξουν στη δεύτερη ψηφοφορία τη δεξιά τοπική κυβέρνηση με την ψήφο της Ενωμένης Αριστεράς και του Podemos.

Στη Βουλή πάντως, τα τρία προοδευτικά και αριστερά κόμματα, Unidas Podemos, Σοσιαλιστές και η Δημοκρατική - Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλωνίας (ERC), διασφάλισαν την πλειοψηφία όλων των Επιτροπών, απομονώνοντας τα τρία κόμματα της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL