Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Ισπανία / Ισπανία: Κρίση εμπιστοσύνης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία / Ισπανία: Κρίση εμπιστοσύνης...

Κυβέρνηση συνασπισμού των Σοσιαλιστών με την Αριστερά, αλλά από τον... Σεπτέμβριο βλέπει ο ηγέτης του Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας την επομένη της συνάντησής του με τον Πέδρο Σάντσεθ, ενώ στις 2 Ιουλίου ο εντολοδόχος Σοσιαλιστής πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής για καθορίσουν την ημερομηνία ψήφισης της νέας κυβέρνησης από τη Βουλή ή τουλάχιστον της πρώτης προσπάθειας για την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης.

«Η κυβέρνηση συνασπισμού είναι πολύ πιο κοντά από αυτό που πιστεύετε» δήλωσε χθες ο Ιγκλέσιας, προεξοφλώντας ότι ο Σάντσεθ δεν θα διασφαλίσει τον Ιούλιο την αποχή των Πολιτών για τον σχηματισμό μονοκομματικής κυβέρνησης μειοψηφίας των Σοσιαλιστών. «Δεν πιστεύουμε σε υποσχέσεις…, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πολιτικό» συμπλήρωσε ο Ιγκλέσιας, ζητώντας από την Αριστερά «εμπιστοσύνη και υπομονή... για να έχουμε στο τέλος μια κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να κάνει τα πράγματα που υποσχέθηκαν στον κόσμο στις εκλογές».

Για τον Ιγκλέσιας ο Σάντσεθ έχει μόνο δύο επιλογές, μια συμμαχία με το Unidas Podemos ή τους Πολίτες, με την επιλογή των Πολιτών να παραμένει το «σχέδιο Α» για τον Σάντσεθ. «Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν. Ψάχνουν να κάνουν μια συμφωνία με τη Δεξιά» εκτιμά ο Ιγκλέσιας, αλλά φαίνεται σίγουρος ότι οι Πολίτες θα αρνηθούν μια συμμαχία με τους σοσιαλιστές, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν με την Αριστερά. «Η πολιτική κυριαρχείται από τους συσχετισμούς δυνάμεων και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ποιος είναι ο ρόλος των 3,7 εκατομμυρίων πολιτών που μας ψήφισαν και των 42 εκπροσώπων μας στη Βουλή» συμπλήρωσε ο Ιγκλέσιας.

Εν τω μεταξύ, οι φασίστες του Vox ζητούν από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα και τους Πολίτες να υπογράψουν μια κοινή συμφωνία για την εκλογή του περιφερειάρχη της Μαδρίτης, που θα προβλέπει να απαγορευτεί η περίθαλψη μεταναστών χωρίς χαρτιά από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL