Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
ΜΙΝΣΚ - 2οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / Mε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο οι αθλητές του στίβου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΝΣΚ - 2οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / Mε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο οι αθλητές του στίβου!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έβγαλε από τρομερό αδιέξοδο τον ΣΕΓΑΣ και τελικά οι Έλληνες αθλητές του στίβου θα αγωνιστούν στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μίνσκ, που θα διεξαχθούν από 21 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου. Η ομοσπονδία του στίβου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ακυρώνει τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών της στη διοργάνωση, καθώς δεν είχε εξασφαλίσει εισιτήρια!

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε λύση στο φιάσκο, που δεν θα είχε προηγούμενο, καθώς, σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, οι αθλητές θα ταξιδέψουν με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και έδωσε εντολή στους δύο υπουργούς να φροντίσουν για τα διαδικαστικά θέματα. Eίναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια αθλητική αποστολή θα ταξιδέψει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο.

Η ανακοίνωση... μνημείο του ΣΕΓΑΣ ανέφερε:

"Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ.

Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητάει συγγνώμη από αθλητές και προπονητές".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, που είναι και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της διοργάνωσης των Ευρωπαϊκών Αγώνων, δεν είχε κρύψει τη λύπη του:

"Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες. Μάλιστα για ορισμένους, που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μιας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4.000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL