Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ / Εκμηδενίζονται οι ελπίδες του Ολυμπιακού!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ / Εκμηδενίζονται οι ελπίδες του Ολυμπιακού!

Μόνο τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα έχει σίγουρη ο Ολυμπιακός...

Δυσάρεστα τα νέα για τον Ολυμπιακό από την Αδριατική Λίγκα, καθώς σε χθεσινό δημοσίευμα του "Eurohoops" αναφέρεται ότι η σερβική λίγκα είναι αρνητική στη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα του Πειραιά θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα, με δικαίωμα συμμετοχής και στην Α2, μετά τον πρόσφατο υποβιβασμό της. Είναι προφανές ότι οι λανθασμένες επιλογές των ιδιοκτητών της ΚΑΕ αδελφών Αγγελόπουλων έχουν φέρει την τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα σε μεγάλο αδιέξοδο...

Ο λόγος της αντίθεσης στην αύξηση των ομάδων στην Αδριατική Λίγκα έχει να κάνει με την επέκταση του προγράμματος, που πρέπει να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου 2020, έπειτα από εντολή της FIBA, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και ενδεχόμενης συμμετοχής της Εθνικής ομάδας της Σερβίας. Αν γίνει επέκταση του πρωταθλήματος στις 14 ομάδες, τότε θα συμπαρασύρει σε καθυστέρηση όλα τα πρωταθλήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, που διοργανώνουν τα πλέι οφ στις χώρες μετά την ολοκλήρωση των τελικών στην Αδριατική Λίγκα, και ειδικά της Σερβίας. Μία επιπλέον παράμετρος έχει να κάνει και με το πρόγραμμα της ABA Liga, με δεδομένο ότι οι 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση της σεζόν 2019-20 γνωρίζουν ήδη τις υποχρεώσεις τους από την πρώτη ώς την τελευταία αγωνιστική.

Το όλο θέμα μένει σε εκκρεμότητα κυρίως για τεχνικούς λόγους, καθώς στην παρούσα φάση η Αδριατική Λίγκα είναι "ακέφαλη", επειδή ο εκτελεστικός διευθυντής Κρέζιμιρ Νόβοσελ και ο αθλητικός διευθυντής Ζάρκο Τσαμπαρκάπα έχουν υποβάλει την παραίτησή τους και δεν υπάρχουν υποψήφιοι για να τους αντικαταστήσουν! Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει ορισθεί ακόμη η συνεδρίαση της Γ.Σ., που θα εξέταζε το αίτημα του Ολυμπιακού. Εκτός των άλλων, να θυμίσουμε ότι η Αδριατική Λίγκα είχε ζητήσει στον φάκελο των "ερυθρόλευκων" να υπάρχει και η σχετική έγκριση της ΕΟΚ.

Ένας επιπλέον αρνητικός παράγοντας για τον Ολυμπιακό είναι ότι υπάρχει και μεγαλύτερο "αγκάθι" να αντιμετωπίσει αυτήν την περίοδο η Αδριατική Λίγκα. Η Πρίστινα, που έφθασε μέχρι τους τελικούς του FIBA Europe Cup, έχει ζητήσει κι αυτή να μετάσχει στη διοργάνωση, αλλά οι σερβικές ομάδες (Ερυθρός Αστέρας, Παρτίζαν, Μέγκα Μπέμαξ, Ζελέζνικ) δεν είναι διατεθειμένες να αποδεχθούν ομάδες από την πρώην επαρχία της χώρας τους, καθώς η Σερβία δεν αναγνωρίζει ως ανεξάρτητο κράτος το Κόσοβο, όπως άλλωστε και η Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL