Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Κανείς, νομίζουμε, δεν φανταζόταν ότι η ΑΕΚ θα περνούσε από τα Γιάννενα τόσο θεαματικά και εύκολα. Στην ΠΑΕ υπήρχε ξεκάθαρη ανησυχία για τον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς η εικόνα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν άκρως προβληματική τους προηγούμενους δύο μήνες! Οπότε τα τέσσερα γκολ στη διάρκεια ενός ημιχρόνου (!) ήταν μια απρόσμενη έκπληξη, η οποία άλλαξε τη διάθεση στα αποδυτήρια φέρνοντας και ηρεμία στον σύλλογο.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τα μεγάλα στελέχη της ΠΑΕ είχαν φτάσει σε σημείο να νιώθουν απογοήτευση για τους χειρισμούς του Ουζουνίδη, όχι μόνο όσον αφορά τις τακτικές προσεγγίσεις του, αλλά και στο επικοινωνιακό σκέλος, καθώς μετά τις αποτυχίες έριχνε το φταίξιμο σε ποδοσφαιριστές αφήνοντας τον εαυτό του εκτός!

Τι έπαθε, λοιπόν, η ΑΕΚ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος; Για όσους γνωρίζουν ποδόσφαιρο, πλήρωσε την ανάγκη να αγωνίζεται διαφορετικά στη Σούπερ Λιγκ και διαφορετικά στην Ευρώπη. Η "Ένωση", με το υπάρχον έμψυχο υλικό, δεν ήταν έτοιμη για τη φάση των ομίλων της μεγαλύτερης διοργάνωσης του πλανήτη, του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να μη βρεθεί η ομάδα του εκτεθειμένη σε πολύ μεγαλύτερους αντιπάλους που θα μπορούσαν να τη διασύρουν. Η αλλαγή σε σχήματα, τακτική και νοοτροπία μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης είχε δυσάρεστη επίπτωση στο πρωτάθλημα. Και κάτι άλλο, για όσους συγκρίνουν τη δουλειά του Ουζουνίδη με αυτήν του Χιμένεθ: η ομάδα του Ισπανού έπαιζε με τον ίδιο τρόπο σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, για το οποίο πολλές ομάδες στην Ευρωπη δεν δίνουν την ανάλογη σημασία.

Σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (7.30 μ.μ., Nova) με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, να επιτεθεί μαζικά, να "τρέξει" τον αντίπαλο. Από την άλλη μεριά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, που για ένα ημίχρονο κόντρα στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη ήταν πολύ καλύτερη, είναι ικανή για όλα...

Έστω και χωρίς να το αξίζει, ο Άρης νίκησε την ανώτερή του Λαμία και έμεινε στο κυνήγι της Ευρώπης. Δύσκολη η αποστολή του το απόγευμα στη Λάρισα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα (5.15 μ.μ., Nova), που δείχνει να ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη...

Στα Πηγάδια η Ξάνθη υποδέχεται τον Ατρόμητο (7 μ.μ., ΕΡΤ) σ' ένα αμφίρροπο παιχνίδι, ενώ επίσης ανοιχτή θεωρείται και η συνάντηση του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό το μεσημέρι (3 μ.μ., Nova) στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης". Αύριο γίνεται ο αγώνας Λαμίας - Παναθηναϊκού (7 μ.μ., ΕΡΤ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL