Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
«Οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα!»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα!»

Η απόφαση της ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση κατά της αντικανονικής συμμετοχής των 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, που δεν είχαν ανανεώσει τα δελτία υγείας τους, που είχαν λήξει στις 12 Ιουλίου, αποτελεί εύσημο για την «Ένωση», που πρεσβεύει πως «οι αγώνες θα πρέπει είτε να κερδίζονται είτε να χάνονται μόνο στα γήπεδα και όχι στις δικαστικές αίθουσες».

Η ενέργεια της διοίκησης της ΑΕΚ μετριάζει την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, αφού είχαν προηγηθεί κινήσεις «fair play», σε μικρότερης σημασίας υποθέσεις, από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη Λαμία στο Κύπελλο Ελλάδας, όμως οι συνθήκες της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ είχαν αλλοιωθεί. Ο τέταρτος διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου δεν επέτρεψε τέταρτη αλλαγή στους «πράσινους», παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε αυτό το δικαίωμα, καθώς η αναμέτρηση βρισκόταν σε παράταση. Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Παρά τη δυνατότητά της να καταθέσει ένσταση, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο. Τα ιδεώδη και η ιστορία του συλλόγου μας επιτάσσουν να κερδίζουμε τους αγώνες και τις προκρίσεις στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Συγχαρητήρια στη Λαμία για την πρόκρισή της».

Στις αρχές του 2020 ο ΠΑΟΚ έχασε το αήττητο από τον Άρη, που τον νίκησε 4-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κιτρινόμαυροι» χρησιμοποίησαν στα τελευταία λεπτά τον Φιορίν Ντουρμισάι, που μόλις είχαν αποκτήσει με τη μορφή «δανεισμού» από τον Ολυμπιακό, παρότι υπήρχε μετεγγραφικό ban από την FIFA. Στον ΠΑΟΚ γνώριζαν τη νομική δυνατότητα να διεκδικηθεί το παιχνίδι «στα χαρτιά», ωστόσο αποδέχθηκαν την ήττα τους.

Το οξύμωρο είναι ότι ο πρώτος που είχε υποστηρίξει ότι «οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα» ήταν ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη, όταν οι «ερυθρόλευκοι» μηδενίστηκαν -αρχικά- σ’ έναν αγώνα με τον Πανιώνιο, όπου οι οπαδοί τους προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια. Από τότε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταπατήσει πολλές φορές τις «αρχές» τους, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2008 και το μηδενισμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς για την υπόθεση Βάλνερ, μετά τη νίκη των «Ποντίων» επί του Ολυμπιακού.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των ληγμένων δελτίων υγείας του ΠΑΟΚ από τις 5 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός έστειλε μια ακόμη επιστολή - καταγγελία στην ΚΕΔ της ΕΠΟ, ζητώντας την τιμωρία των διαιτητών Μανούχου και Φωτιάδη, που δεν είχαν προσέξει την παρατυπία στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το αήττητο από τον ΠΑΟΚ. Στην επιστολή μιλάνε για «αλλοίωση πρωταθλήματος», την ώρα που το έχουν ήδη κατακτήσει, έχουν 16 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και το είχαν χαρακτηρίσει «στημένο» πριν από λίγους μήνες! Και τέλος, «επιφυλάχθηκαν για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός» τους!

Επιπλέον στην επιστολή αναφέρουν πως δικαιώνεται η απαίτησή τους τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ να διαιτητεύσει ξένος διαιτητής, παραβλέποντας το γεγονός ότι στον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού 0-0, όπου υπήρχε η πρώτη παράβαση με τα δελτία υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ, διαιτητής ήταν ο εξαιρετικός Σλοβένος Ντάμιρ Σκόμινα και στην αναμέτρηση ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0 ο Ολλανδός Νάντι Μάκελι, που βάσει ΚΑΠ θα πρέπει να τιμωρηθεί με 3 μήνες αποκλεισμό!

Όχι, ο Παναθηναϊκός δεν έστειλε επιστολή - καταγγελία στην ΕΠΟ...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL