Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Μούσα Τζουγουάρα - Μπολόνια / Μούσα Τζουγουάρα: Μαχητής της ζωής από τα 14 του χρόνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μούσα Τζουγουάρα - Μπολόνια / Μούσα Τζουγουάρα: Μαχητής της ζωής από τα 14 του χρόνια

Την περασμένη Κυριακή η Ίντερ ηττήθηκε -προς γενική έκπληξη- στην έδρα της από την Μπολόνια με 1-2. Το γκολ της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους «κουβαλάει» μια μεγάλη προσωπική ιστορία. Το πέτυχε ο Μούσα Τζουγουάρα, ένας 18χρονος ποδοσφαιριστής από τη Γκάμπια, που η μέχρι τώρα διαδρομή της ζωής του ενσαρκώνει ένα μικρό θαύμα. Πρόκειται για ένα παιδί που κατάφερε να επιβιώσει, να σταθεί στα πόδια του και να καταξιωθεί κιόλας στο υψηλότερο επίπεδο στον τομέα του. Η περίπτωσή του αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για κάθε μετανάστη ή πρόσφυγα, για κάθε ταλαιπωρημένο άνθρωπο πως με πίστη, δύναμη και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του μπορεί να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Στα 14 του χρόνια ο Μούσα εγκατέλειψε τη χώρα του αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Αρχικά βρέθηκε στη Σενεγάλη κι ύστερα πέρασε στη Μαυριτανία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία και την Τυνησία. Από εκεί πραγματοποιήθηκε το πέρασμά του στην Ιταλία με συγκλονιστικό τρόπο, καθώς βρέθηκε σ’ ένα καράβι με «τσαμπιά» από μετανάστες που ήταν άγνωστο αν θα έφθανε και πότε στη στεριά...

Η ομάδα Βίρτους στην κωμόπολη Αβιλιάνο ήταν εκείνη που για πρώτη φορά εμπιστεύθηκε τον Τζουγουάρα ως ποδοσφαιριστή. Γρήγορα αυτός απέδειξε ότι μπορούσε να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις υψηλού ανταγωνισμού και λίγο πριν τα τέλη του 2017 η Κιέβο Βερόνα του προσέφερε επαγγελματικό συμβόλαιο. Το πρώτο διάστημα στη γειτονική χώρα ήταν πολύ δύσκολο, καθώς συναντούσε πλήθος εμποδίων, όπως η έλλειψη χαρτιών και κηδεμόνα, ενώ κι όταν ήταν να πάει στην Κιέβο είχε προκύψει, λόγω νομικής υφής θεμάτων, και πρόβλημα με την έγκριση της μετεγγραφής του από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Τελικά, όλα ξεπεράστηκαν...

Το καλοκαίρι του 2019, μετά από ένα μικρό πέρασμα από την Τορίνο ως «δανεικός», η Μπολόνια, δίνοντας μισό εκατομμύριο ευρώ, τον ενέταξε στο δυναμικό της και τον περασμένο Οκτώβριο προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα. Στις αρχές του Ιουλίου, σκοράροντας απέναντι στην Ίντερ μέσα στο Μιλάνο, έγινε γνωστός σε όλους, δημιουργώντας προσδοκίες για ένα ακόμα πιο ανθηρό μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο γκολ της Μπολόνια, που αγωνιζόταν με 10 παίκτες, πέτυχε ο Μούσα Μπάροου, συμπατριώτης του Τζουγουάρα. Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο 18χρονος πρωταγωνιστής δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα το πρώτο μου γκολ, το οποίο αφιερώνω στην οικογένειά μου και σε όλους όσοι με βοήθησαν στο ταξίδι μου. Είναι ένα όνειρο για μένα. Αυτή τη μέρα θα τη θυμάμαι για όλη μου τη ζωή».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL