Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τη δολοφονία Φλόιντ: / Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τη δολοφονία Φλόιντ: Η ανθρώπινη ισότητα είναι η θρησκεία μου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τη δολοφονία Φλόιντ: / Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τη δολοφονία Φλόιντ: Η ανθρώπινη ισότητα είναι η θρησκεία μου

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο του αθλητισμούστέλνουν . Πολλοί αθλητές το δικό τους αντιρατσιστικό μήνυμα και ανάμεσα σ’ αυτούς είναι κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Η ανθρώπινη ισότητα είναι η θρησκεία μου».

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «επανήλθε» και με μήνυμα στο Instagram έστειλε ένα ακόμη αντιρατσιστικό μήνυμα: "Για μία φορά, μην το κάνεις. Μην προσποιηθείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις ΗΠΑ. Μην γυρίσεις την πλάτη στον ρατσισμό. Μην αποδεχθείς να παίρνονται αθώες ζωές από εμάς. Μην ψάξεις για άλλες δικαιολογίες".

"Διαταραγμένος ηλίθιος ο Τραμπ..."

Στις φωνές των ανθρώπων του ΝΒΑ ενώθηκε κι αυτή του εμβληματικού κόουτς των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, που σε συνέντευξή του ήταν καταπέλτης κατά του Ντόναλντ Τραμπ:

«Είναι απίστευτο. Αν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μυαλό, ακόμη και αν ήταν 99% κυνικό, θα έβγαινε και θα έλεγε κάτι για να ενώσει τους ανθρώπους. Αλλά δεν τον ενδιαφέρει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά. Είναι τόσο διαταραγμένος. Όλα έχουν να κάνουν με αυτόν.

Είναι τόσο προφανές τι χρειάζεται. Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που θα βγει και θα πει απλώς ότι ‘οι ζωές των μαύρων έχουν αξία’. Απλώς να πει αυτές τις λέξεις. Αλλά δεν θα το κάνει, ούτε μπορεί (να το κάνει). Δεν μπορεί, γιατί είναι πιο σημαντικό για εκείνον να τα πηγαίνει καλά με τη μικρή ομάδα των οπαδών του, που επικυρώνει την παραφροσύνη του. Είναι όμως κάτι πέρα από τον Ντόναλντ Τραμπ. Όλο το σύστημα πρέπει να αλλάξει.

Αυτός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να μας βάλει σε σωστό μονοπάτι, γιατί δεν είναι ηγέτης. Δεν είναι μόνο διχαστικός. Είναι καταστροφικός. Το να είσαι κοντά του σε κάνει να πεθαίνεις. Θα σε φάει ζωντανό για δικούς του σκοπούς. Κρύβεται στο υπόγειο του Λευκού Οίκου. Είναι δειλός. Δημιουργεί μια κατάσταση και τρέχει μακριά σαν παιδάκι του Δημοτικού. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι καλύτερο να τον αγνοήσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει για να το κάνει αυτό καλύτερο λόγω του ποιος είναι: ένας διαταραγμένος ηλίθιος".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL