Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Κάρλος Τέβες / Κάρλος Τέβες: Κοντά στους ανθρώπους των γειτονιών της Αργεντινής, στη μάχη κατά του κορωνοϊού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάρλος Τέβες / Κάρλος Τέβες: Κοντά στους ανθρώπους των γειτονιών της Αργεντινής, στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Το "ιστορικό" φιλί στον Μαραντόνα

Πριν από έναν περίπου μήνα, μια φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου. Σήμερα το ίδιο συμβαίνει με τα λόγια του, τα οποία ευχής έργον θα ήταν αν έβγαιναν από περισσότερα χείλη «αστεριών» του ποδοσφαίρου.

Ο Κάρλος Τέβες δεν είναι πια το παιδί που κλοτσούσε ένα τόπι στη Fuerte Apache του Μπουένος Άιρες. Είναι ένας διάσημος ποδοσφαιριστής που απολαμβάνει απλόχερα τους καρπούς των κόπων του, αλλά -σε αντίθεση με πολλούς άλλους- δεν έχει ξεχάσει την καταγωγή του. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που δεν «σβήνει» τη χαρακιά που έχει στο πρόσωπο, για να του θυμίζει από πού ξεκίνησε, όπως έχει παραδεχτεί...

Το φιλί στον Μαραντόνα

Στις 8 Μαρτίου, πριν από την έναρξη του αγώνα της Μπόκα Τζούνιορς με τη Χιμνάσια, ο Τέβες έτρεξε και φίλησε στο στόμα τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. «Μου έφερε γούρι» δήλωσε αργότερα, αφού προηγουμένως είχε σκοράρει και είχε χαρίσει τον τίτλο στην ομάδα του με έναν βαθμό διαφορά από τη μισητή αντίπαλο Ρίβερ Πλέιτ. Εκείνη η φωτογραφία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.

Στη μάχη κατά της πανδημίας

Κάτι ανάλογο συμβαίνει σήμερα με τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της καμπάνιας για την καταπολέμηση της πανδημίας στην Αργεντινή. Στη χώρα του η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη καθώς μετράει περισσότερα από 1.000 κρούσματα και 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο Τέβες βρίσκεται σε καραντίνα όπως όλοι οι κάτοικοι, αλλά, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που βιώνει, είπε τα πράγματα με το όνομά τους...

Κοντά στους απελπισμένους

«Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να ζήσει έξι μήνες και έναν χρόνο (σ.σ.: χωρίς δουλειά). Δεν είναι σε απόγνωση όπως κάποιος άλλος άνθρωπος, που θα πρέπει να φύγει στις 6 το πρωί και να επιστρέψει στις 7 το απόγευμα για να ταΐσει την οικογένειά του. Δεν είμαστε το παράδειγμα σε αυτήν την περίπτωση, σε κάποιες άλλες ναι. Πρέπει να είμαστε εκεί έξω και να βοηθάμε.

Για μας είναι εύκολο να μιλάμε από το σπίτι γνωρίζοντας πως έχουμε φαγητό για τα παιδιά μας. Αλλά ο κόσμος είναι απελπισμένος, δεν μπορεί να κινηθεί με ευκολία, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να βγει από το σπίτι του και να συλληφθεί. Πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους των γειτονιών» είπε μεταξύ άλλων ο «Καρλίτο» για να συμπληρώσει:

«Μπορεί ο καθένας να φτιάχνει βίντεο, όπως εγώ από το σαλόνι μου, αλλά το σπουδαίο παράδειγμα θα ήταν να είμαστε έξω και να βοηθάμε». Παραδέχτηκε έτσι πως ανήκει σε ένα κομμάτι εργαζομένων που «είμαστε τυχεροί και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες».

ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL