Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Basketball Champions League: Final 8 και τίτλος τον Οκτώβριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Basketball Champions League: Final 8 και τίτλος τον Οκτώβριο

Την απόφαση να αναβληθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι εναπομείναντες αγώνες του Basketball Champions League έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργάνωσης, σε τηλεδιάσκεψη των μελών του, τη Δευτέρα.

«Οι διοργανωτές έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση «για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών και των φιλάθλων,» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του BCL.   

H FIBA προχώρησε ουσιαστικά σε τροποποίηση του συστήματος διεξαγωγής του BCL, καθώς αντί για φάιναλ φορ, θα διεξαχθεί φάιναλ-8. Το φάιναλ-8 θα αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου και μετά από νοκ άουτ αγώνες, ο κάτοχος του τίτλου θα προκύψει στις 4 Οκτωβρίου. Όπως τονίζεται, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση ως προς την πόλη και το κλειστό γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ-8.

Πριν από το φάιναλ-8 θα διεξαχθούν οι δύο αγώνες, Ντιζόν (Γαλλία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) και Τενερίφη (Ισπανία)-Οστάνδη (Βέλγιο) που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της φάσης των «16».

Την πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League έχουν ήδη εξασφαλίσει οι ΑΕΚ (Ελλάδα), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Μπούργος (Ισπανία), Σαραγόσα (Ισπανία), Νίμπουρκ (Τσεχία) και Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), ενώ τα δύο τελευταία εισιτήρια θα προκύψουν από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Οστάνδη κι εκείνο της Ντιζόν με την Νίζνι.

Καθώς οι ομάδες «χτίζονται» παραδοσιακά το καλοκαίρι, ερωτήματα προκύπτουν ως προς το αν θα υπάρξει περιορισμός από τους διοργανωτές για συμμετοχή των παικτών που απάρτιζαν το ρόστερ κάθε ομάδας τη σεζόν 2019-20 ή αν θα επιτραπεί να αγωνιστούν και οι νεοαποκτηθέντες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL