Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Δράσεις αλληλεγγύης από τους ποδοσφαιριστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δράσεις αλληλεγγύης από τους ποδοσφαιριστές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

Ανάσες αλληλεγγύης δίνουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στη χώρα μας με πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Χθες έγινε γνωστό ότι, με πρωτοβουλία διεθνών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο εξωτερικό -και οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους-, συγκεντρώνονται χρήματα προκειμένου να διατεθούν στη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση που ξεκίνησε... εκτός συνόρων βρίσκει ανταπόκριση από παίκτες τόσο των τεσσάρων μεγάλων συλλόγων -Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ- όσο και μικρότερων ομάδων και δεν αποκλείεται οι δωρεές να ξεπεράσουν τον αρχικό στόχο.

Προσφορά ΠΣΑΠ για ιατρικό εξοπλισμό

Επίσης, ανακοινώθηκε ακόμη μια σπουδαία κίνηση αλληλεγγύης, αυτή τη φορά από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Όπως έγινε γνωστό, ο ΠΣΑΠ προσέφερε το ποσό των 10.000 ευρώ σε ιατρικό εξοπλισμό για το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, οι άνθρωποι του Συνδέσμου, με ατομικές πρωτοβουλίες και σε συνεννόηση με το νοσοκομείο, πέτυχαν να εξασφαλίσουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό που αποτελείται από στολές και μάσκες, τη στιγμή που λόγω της υπερβολικής ζήτησης είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί προμηθευτής για τα συγκεκριμένα υλικά.

«Όλοι μας έχουμε τη δύναμη να βάλουμε το λιθαράκι μας σε αυτόν τον αγώνα. Εμείς ως ΠΣΑΠ δείξαμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή της φωτιάς προσφέροντάς τους τα απαραίτητα όπλα για να νικήσουν. Είτε συλλογικά είτε ατομικά, κάνεις δεν περισσεύει από αυτή την μάχη» δήλωσε στην «Αυγή» ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής για να κλείσει με έναν στίχο του Τάσου Λειβαδίτη: «Γιατί αν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί».

Αλληλεγγύη από τους οργανωμένους οπαδούς

Ο χώρος του ποδοσφαίρου δείχνει να αποκτά αντανακλαστικά αλληλεγγύης, με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να πρωτοστατούν και να δείχνουν τον δρόμο. Ωστόσο, σε δράσεις αλληλεγγύης έχουν προχωρήσει και σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών, όπως η Αυτόνομη Θύρα 10 του Ηρακλή που στο ξεκίνημα της κρίσης στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, οι Πάνθηρες του Πανιωνίου και οι Fentagin του Ατρόμητου που συνεισφέρουν σε συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να μετακινηθούν, ο ΣΦ ΠΑΟΚ Καβάλας που εξασφάλισε εξοπλισμό για το νοσοκομείο της πόλης και ο ΣΦ ΠΑΟΚ Μυτιλήνης που εδώ και αρκετές ημέρες έχει θέσει τα γραφεία του στη διάθεση του υγειονομικού προσωπικού της πόλης.

Διάθεση εγκαταστάσεων για ασθενείς

Όσον αφορά στις μεγάλες ομάδες, Ερασιτέχνης Ηρακλής και Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ διέθεσαν τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους ώστε να αξιοποιηθούν, εάν και εφόσον χρειαστεί. Ασφαλώς και ο χώρος του ποδοσφαίρου μπορεί και πρέπει να προσφέρει πολλά περισσότερα αλλά αξίζει να ειπωθεί ένα μεγάλο «μπράβο» στις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί με την ευχή να πολλαπλασιαστούν. Το ποδόσφαιρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός και οι πρωταγωνιστές του οφείλουν να επιστρέφουν στους πολίτες ένα μέρος της αγάπης που απολαμβάνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL