Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Το ποδόσφαιρο έρχεται αντιμέτωπο με μια κρίση την οποία δεν είχε ξαναζήσει και δεν είχε φανταστεί κανείς.

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ σε φάση... ρεπό πλέον. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, αν φτάσουμε μέχρι τον Ιούνιο για να ξεπεραστεί η κρίση με τον κορωνοϊό. Βλέπετε, το προφανές είναι πως όλοι παίζουν... άμυνα. Δηλαδή περιμένουν πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση για να επανασχεδιάσουν.

Πάντως αγώνες τον Ιούνιο δεν βλέπουμε να γίνονται, όταν εκείνη την εποχή θα πρέπει να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Υπάρχουν όμως πολλά σενάρια, με πιο λογικό το ακόλουθο: Ο πρώτος του βαθμολογικού πίνακα, έτσι όπως διαμορφώθηκε στην κανονικά διάρκεια, να πάρει το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος, δηλαδή ο ΠΑΟΚ, να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ούτω καθεξής να δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Απλώς λόγω της ευρωπαϊκής τιμωρίας του Παναθηναϊκού οι υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ είναι κλειδωμένες από την ΑΕΚ, τον Άρη και τον ΟΦΗ.

Στην «ουρά» φυσιολογικό θεωρείται, αφού δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες των πλέι άουτ, να μην υποβιβαστούν ο Παναιτωλικός και Πανιώνιος.

Η ποδοσφαιρική λογική λοιπόν λέει ότι επιβάλλεται η αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ από 14 σε 16. Αυτό μπορεί να γίνει με την άνοδο του πρωτοπόρου της Σούπερ Λιγκ 2 ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και του δεύτερου της κατηγορίας Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος έχει αξιοσημείωτη βαθμολογική διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν.

Ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητηθεί, όταν με το καλό ξανασυναντηθούν στη Σούπερ Λιγκ, είναι αν θα πρέπει στην επόμενη περίοδο να υπάρχουν τα πλέι οφ.

Για το Κύπελλο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Βλέπετε βρισκόμαστε στη φάση των ημιτελικών, ενώ έχουν γίνει οι πρώτοι αγώνες.

Ίσως η... παύλα είναι μονόδρομος. Διαφορετικά Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ θα έχουν πολλή δουλειά από τις πιέσεις που γενικά θα δεχθούν... Σε όλα αυτά, βέβαια, να δούμε τι θα αποφασίσει η Πολιτεία, που μάλλον δεν θα θέλει να δυσαρεστήσει κανέναν όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL