Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - "ΤΟΚΙΟ 2020" / Η Ολυμπιακή φλόγα στα χέρια των Ιαπώνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - "ΤΟΚΙΟ 2020" / Η Ολυμπιακή φλόγα στα χέρια των Ιαπώνων

Το ταξίδι της για το Τόκιο ξεκίνησε χθες η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων κάτω από τον φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού. H τελετή παράδοσης έγινε το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία θεατών, με τον πρόεδρο της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα Σπύρο Καπράλο να παραδίδει την Ολυμπιακή φλόγα στην εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020» Ναόκο Ιμότο, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996» και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα. Η Ολυμπιακή φλόγα θα φθάσει σήμερα με ειδική πτήση από την Ιαπωνία στο αεροδρόμιο της Ματουσίμα.

Νωρίτερα είχε διεξαχθεί λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με τους «χρυσούς» ολυμπιονίκες μας, τον Λευτέρη Πετρούνια και την Κατερίνα Στεφανίδη, που άναψε και τον βωμό.

Στον χαιρετισμό του προς στους Ιάπωνες διοργανωτές ο Σπύρος Καπράλος επεσήμανε, στο πνεύμα των ημερών: «Εύχομαι το ταξίδι της φλόγας στη χώρα σας να προσφέρει χαρά και κυρίως ελπίδα σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Ας ευχηθούμε η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο της ειρήνης και της αλληλεγγύης, να σβήσει τον ιό αυτό και να τον νικήσει! Και μετά, το Ολυμπιακό κίνημα, ενωμένο και απαλλαγμένο από τον ύπουλο αυτόν εχθρό, θα συγκεντρωθεί στο Τόκιο για να γιορτάσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, που ενώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Χαιρετισμό μέσω video έστειλε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» και πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσίρο Μόρι: «Η ιδέα της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας Τόκιο 2020 είναι: 'η ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας'. Ελπίζω ότι το φως θα λάμψει στις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ιαπωνία και αυτό θα διώξει τα σκοτεινά σύννεφα που κρέμονται πάνω από τη Γη και θα οδηγήσει τον ενθουσιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων, που προσδοκούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Δεσμεύομαι ότι, στις 24 Ιουλίου, αυτή η φλόγα θα φωτίσει το νέο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL