Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Η Μίλαν έχει στην κατοχή της πρωταθλήματα Ιταλίας και Κύπελλα Πρωταθλητριών. Σε παιχνίδι με τη Λάτσιο στις αρχές της δεκαετίας του 1980 βρέθηκαν ένοχες για "στημένο" παιχνίδι και υποβιβάστηκαν.

Η Γιουβέντους, που έχει κερδίσει όποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο υπάρχει, το 2004 υποβιβάστηκε στη Serie Β, μολονότι οι κατηγορίες που τη συνόδευαν δεν αποδείχθηκαν στα ποινικά δικαστήρια. Η Νάπολι, με γιγάντιο όγκο οπαδών, πριν από μερικά χρόνια έπεσε κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το ίδιο η Μαρσέιγ και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που συγκαταλέγονται σίγουρα στις καλύτερες ομάδες της Γαλλίας και της Ισπανίας. Κανείς δεν βρέθηκε, σκεπτόμενος το πολιτικό κόστος, να τις γλιτώσει, αφού στις συγκεκριμένες χώρες το ποδόσφαιρο είναι σημαντικότερο από τις ομάδες όσο μεγάλες κι αν είναι. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης τα πρωταθλήματα διεξάγονται στη βάση του σεβασμού.

Όταν συμμετέχεις σ' ένα σοβαρό πρωτάθλημα, οφείλεις να τηρείς κανόνες που αφορούν τη λειτουργία σου ως ανώνυμης εταιρείας, τα οικονομικά σου και την πρακτική των προέδρων και των μετόχων σου. Οτιδήποτε άλλο κι αν κάνεις που δυσφημεί το προϊόν για το οποίο αγωνίζεσαι, ο νομοθέτης θεωρεί ότι πρέπει να υποβιβάζεσαι ώστε και ο σύλλογος να απελευθερωθεί από ανθρώπους που στο μυαλό τους έχουν μόνο τα τεχνάσματα...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε έναν νόμο που... επιτρέπει την πολυϊδιοκτησία, καταργώντας την ποινή του υποβιβασμού, με τροπολογία γραμμένη στα γρήγορα από ανθρώπους άσχετους με τα όσα ισχύουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι κυβερνητικοί... φωστήρες νομοθέτησαν υπό το κράτος του πανικού, όμως δεν γνωρίζουμε αν για όλα αυτά που γίνονται τώρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει συμφωνήσει και η UEFA. Αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει διαφορετική άποψη, ίσως βρεθούν σε νέο αδιέξοδο. Η κυβέρνηση, με τον απαράδεκτο νόμο που πέρασε, ρεζίλεψε κυρίως τον εαυτό της, θεωρώντας το ποδόσφαιρο τσιφλίκι της, μη επιτρέποντας έτσι σε ΠΑΕ να φτάσουν σε μια κατάσταση αυτοκάθαρσης που ίσως είναι απαραίτητη...

Στο αγωνιστικό κομμάτι της Σούπερ Λιγκ το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου εστιάζεται στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (7.30 μ.μ., Nova) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι "πράσινοι", με τις τελευταίες εμφανίσεις τους, δείχνουν να βρίσκουν τον δρόμο τους για τα πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ αυτήν την περίοδο δείχνει ότι έχει χάσει τη φρεσκάδα του. Προβληματισμένος και ο Φερέιρα, που ψάχνει εσωτερικές λύσεις... Διαιτητής του αγώνα ο Αζέρος Αλιγιάρ Ανγκάεφ, που τα είχε κάνει... θάλασσα στη συνάντηση ΠΑΟΚ - Ατρόμητου 3-0.

Δύσκολη η αποστολή του Πανιωνίου το μεσημέρι στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον δυνατό Άρη (3 μ.μ., Nova). Ο Παναιτωλικός ενισχύθηκε στις μετεγγραφές, παίζει πλέον ψυχωμένα και πάει με αξιώσεις στην Τρίπολη να αντιμετωπίσει τον ισάξιό του Αστέρα (5.15 μ.μ., Nova).

Τον πρώτο λόγο έχει στο Περιστέρι η ΑΕΚ απέναντι στον μετριότατο Ατρόμητο (5.15 μ.μ., ΕΡΤ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL