Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
EΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Απόφαση "βόμβα" για το ελληνικό ποδόσφαιρο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

EΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Απόφαση "βόμβα" για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού εξέτασε τις καταγγελίες για το θέμα της πολυδιοκτησίας και τη σχέση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη μετά από παρέμβαση του Ολυμπιακού, αποφάσισε να προχωρήσει σε εισήγηση "βόμβα" για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα εισηγείται ανάκληση του πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο!

Τα μέλη της επιτροπής με ψήφους 4-1 διαπίστωσαν παραβάσεις και από τις δύο ομάδες. Στην ψηφοφορία με ψήφους 3-2 πάρθηκε απόφαση ανάκλησης πιστοποιητικού και για τον ΠΑΟΚ και για την Ξάνθη. Αυτό σημαίνει πως η ΕΕΑ εισηγείται στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ την αποβολή των δύο ομάδων από το πρωτάθλημα! Το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής καλείται να πάρει την απόφαση για τιμωρία των δύο ΠΑΕ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε σχετικά: "Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση".

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα Αθλητισμού της Κ.Ο. Γιάννης Μπουρνούς σχολίασε: "Η οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθοριστική στο διχαστικό αυτό κλίμα ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού με την αντικατάσταση μελών της Επιτροπής μεσούσης της διαδικασίας. Μια παρέμβαση που δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες και υποψίες και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ελληνικό αθλητισμό".

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Απαιτούμε την απομάκρυνση του Αυγενάκη!

"Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου. Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεχίζει:

"Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, τη συνοχή της χώρας και επίορκος.

Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους πρόσωπο. Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στον βούρκο. Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης!"

* Στη Θεσσαλονίκη έγινε μηχανοκίνητη πορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL