Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
ΠΟΛΟ - 34o ΕΥΡΩΠΑΪΚO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / Kρατώντας μικρό καλάθι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΛΟ - 34o ΕΥΡΩΠΑΪΚO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / Kρατώντας μικρό καλάθι

Οι Ελληνίδες πανηγυρίζουν για την πρόκρισή τους στον τελικό και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου πριν δύο χρόνια στη Βαρκελώνη...

Αρχίζει στη Βουδαπέστη το 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο και σήμερα κάνει πρεμιέρα το τουρνουά του γυναικών, με την Εθνική μας ομάδα να αντιμετωπίζει στις 2 μ.μ. τη Σερβία.

Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κατακτήσει τρία αργυρά μετάλλια στη διοργάνωση (2010 Ζάγκρεμπ, 2012 Αϊντχόφεν, 2018 Βαρκελώνη), με τον τωρινό ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Μορφέση στον πάγκο της, αλλά είναι δύσκολο να σημειώσει ανάλογη επιτυχία και φέτος, αφού υπήρχαν πολλά προβλήματα τραυματισμών, η εικόνα της ομάδας δεν ήταν το ίδιο καλή στα φιλικά προετοιμασίας και -το κυριότερο- θα απουσιάσει για πρώτη φορά η "φουνταριστή" Αλεξάνδρα Ασημάκη, που "έθεσε εαυτήν" εκτός Εθνικής και είναι η πρώτη Ελληνίδα σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 65 γκολ.

Την αποστολή της Εθνικής ομάδας γυναικών απαρτίζουν οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Χριστίνα Κότσια, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.

Αύριο Δευτέρα την ίδια ώρα (2 μ.μ.) η Εθνική μας παίζει με την Κροατία, την Τετάρτη (3.30 μ.μ.) με τη Σλοβακία, την Παρασκευή (8 μ.μ.) με την Ουγγαρία και ολοκληρώνει τους αγώνες του ομίλου την άλλη Κυριακή (6.30 μ.μ.) με αντίπαλο τη Ρωσία. Στον άλλο όμιλο μετέχουν οι Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Γαλλία και Γερμανία.

Με την Ισπανία να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο ως φιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στη Βουδαπέστη θα δοθεί ένα ακόμη Ολυμπιακό "εισιτήριο". Τα άλλα τρία ευρωπαϊκά "εισιτήρια" θα κριθούν στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο. Με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων, η Ουγγαρία, η Ρωσία, η Ιταλία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018 Ολλανδία και η Ελλάδα είναι τα φαβορί για τις τέσσερις θέσεις από τα δύο τουρνουά.

Αντίστοιχα στους άνδρες, από τις ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι τρεις είναι ευρωπαϊκές (Σερβία, Ισπανία, Ιταλία). Στη Βουδαπέστη θα δοθεί ένα ακόμη "εισιτήριο", με πολλούς "μνηστήρες" (Κροατία, Ουγγαρία και Μαυροβούνιο επίσης δεν έχουν προκριθεί ακόμη για το Τόκιο).

Αντίθετα, σε σχέση με την Εθνική γυναικών, η Εθνική μας ομάδα ανδρών του πόλο δεν έχει πάρει ποτέ μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πάντως στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις είναι σταθερά στην εξάδα (2012 6η, 2014 6η, 2016 4η, 2018 5η).

Όπως στις γυναίκες, έτσι και στους άνδρες, η Εθνική μας δεν έκανε καλές εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας, κάτι που μας κάνει να κρατάμε... μικρό καλάθι! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος θα στηριχτεί στους ίδιους ακριβώς παίκτες με πέρσι, όταν η Εθνική μας πήρε την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έτσι κλήθηκαν την τελευταία στιγμή κι οι Σκουμπάκης και Δερβίσης, που δεν μετείχαν καν στο τουρνουά του Κούνεο πριν λίγες μέρες, ενώ "κόπηκαν" τρία από τα μέλη της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής Νέων (Γκιουβέτσης, Κάκαρης, Καλογερόπουλος).

Στην αποστολή στη Βουδαπέστη μετέχουν οι: Μανώλης Ζερδεβάς, Κώστας Γακανίδης (τερματοφύλακες), Κώστας Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Οι αγώνες της Εθνικής ανδρών ξεκινάνε την Τρίτη (10 μ.μ.) με αντίπαλο την Ιταλία, ενώ την Πέμπτη (5 μ.μ.) η Ελλάδα θα παίξει με τη Γεωργία και το Σάββατο (2 μ.μ.) με τη Γαλλία. Οι άλλοι όμιλοι: Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Γερμανία (1ος), Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Ολλανδία (2ος), Ισπανία, Ουγγαρία, Τουρκία, Μάλτα (3ος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL