Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΚ / Από τον θρίαμβο στο "κρύο ντουζ"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΚ / Από τον θρίαμβο στο "κρύο ντουζ"!

Ο Σαντ Ρος έπαιξε για τελευταία φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα στην "ιστορική" νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού...

Πάνω που τα πράγματα στην μπασκετική ΑΕΚ πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο, καθώς στους τελευταίους 17 αγώνες της σε Μπάσκετ Λιγκ, Κύπελλο Ελλάδας και FIBA Τσάμπιονς Λιγκ είχε νικήσει στους 16, μέσα σε λίγες ώρες ήρθαν "τα πάνω κάτω", καθώς δύο γεγονότα "σκίασαν" το πανηγυρικό κλίμα, που είχε δημιουργηθεί από το "ρεσιτάλ" των συνεχόμενων επιτυχιών.

Το πρώτο "σοκ" χρονικά ήταν η εκτός έδρας ήττα από την ουραγό του ομίλου στο Μπάκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ βελγική Αντβέρπ με 73-61 την περασμένη Τετάρτη, σε έναν αγώνα που η ΑΕΚ είχε μόλις 22% ευστοχία στα τρίποντα (7/32). Έτσι, πλέον, ο απολογισμός είναι 16 νίκες στους τελευταίους 18 αγώνες.

Το δεύτερο γεγονός ήταν η "φυγή" του Χάουαρντ Σαντ Ρος, που έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης, καθώς ο Κουβανός θα αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Σαντ Ρος ήταν ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης της ΑΕΚ και η αποχώρησή του συνιστά σημαντικό πλήγμα στα αγωνιστικά πλάνα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Πριν από αυτά τα δύο συμβάντα, η ΑΕΚ βρισκόταν στο καλύτερό της... φεγγάρι εδώ και πολλά χρόνια! Επιστέγασμα της αλλαγής επιπέδου της ομάδας ήταν η εντός έδρας νίκη την περασμένη Κυριακή επί του Παναθηναϊκού με 100-97, σε μια αναμέτρηση που οι παίκτες της ΑΕΚ σκόραραν σαν να πέταγαν... βότσαλα στη λίμνη, με 58% στα τρίποντα! Ήταν πρώτη επί του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μετά από 12 ολόκληρα χρόνια! Στον συγκεκριμένο αγώνα βρέθηκαν στο "Νίκος Γκάλης" του ΟΑΚΑ περίπου 10.000 φίλοι της ΑΕΚ, παρά τον χιονιά που επικρατούσε στην Αττική και παρά το γεγονός ότι δεν κρινόταν κάποιος τίτλος. Σημαντικός αριθμός υποστηρικτών της είχε πάει στο ΟΑΚΑ και στον αγώνα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ τον προηγούμενο μήνα.

Πάντως, το ξεκίνημα της "Ένωσης", στο φετινό πρωτάθλημα ήταν απογοητευτικό, καθώς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές γνώρισε τέσσερις ήττες. Το "οικοδόμημα" τέθηκε υπό έντονη αμφισβήτηση, ενώ πολλοί ζήτησαν ακόμη και την απομάκρυνση του προπονητή. Όμως, ο διοικητικός και οικονομικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος πήγε κόντρα στο ρεύμα που επικρατεί στις εγχώριες συνήθειες, επέμεινε στην επιλογή του και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα.

Στο FIBA Tσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ έχει δείξει πως φέτος μπορεί να βρεθεί ξανά στο φάιναλ φορ. Δεν είναι τυχαίο πως στο Power Ranking της διοργάνωσης που ανακοινώνει η FIBA, η ΑΕΚ την περασμένη εβδομάδα ήταν στην πρώτη θέση. Βέβαια, την Τετάρτη η Αντβέρπ την προσγείωσε απότομα και έγινε η τρίτη ομάδα που την νικάει φέτος, μετά τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ και τη Ράστα Βέχτα στο ΟΑΚΑ. Τώρα, η ΑΕΚ με 7 νίκες σε 10 αγώνες προηγείται στον όμιλο, έχοντας προς το παρόν το προβάδισμα στην ισοβαθμία με τη Χάποελ.

Θυμίζουμε πως στις 12 Φεβρουαρίου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω και είναι το λογικό φαβορί για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL