Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2 / Ο ΠΑΣ Γιάννινα οδηγεί την κούρσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2 / Ο ΠΑΣ Γιάννινα οδηγεί την κούρσα

Από το ντέρμπι των πρωτοπόρων Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2...

Παλιότερα λεγόταν Β' Εθνική. Αργότερα, τη μάθαμε ως Φούτμπολ Λιγκ. Από το προηγούμενο καλοκαίρι λέγεται Σούπερ Λιγκ 2. Είναι, όμως, το ίδιο πράγμα, δηλαδή η δεύτερη στην ιεραρχία εθνική κατηγορία στο εγχώριο ποδόσφαιρο και μία από τις τρεις επαγγελματικές. Διενεργείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας και είναι αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των εθνικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών, που προώθησε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Το καλοκαίρι είχε δημιουργηθεί σημαντικό θέμα, που έθετε σε κίνδυνο ακόμα και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, και αφορούσε στο τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων με την ΕΡΤ. Η διοίκηση της ΕΡΤ πρότεινε πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που είχε αρχικά συμφωνηθεί, αλλά τελικά βρέθηκε λύση που να ικανοποιεί τις ομάδες και το πρωτάθλημα ξεκίνησε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, σχετικά νωρίς, θα μπορούσαμε να πούμε, σε σχέση με άλλες χρονιές...

Συμπληρώθηκαν οι δέκα πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος και έχουμε ένα επαρκές πρώτο δείγμα όσον αφορά στα αγωνιστικά δρώμενα. Εξάλλου, η Σούπερ Λιγκ 2 είναι η κατηγορία με τις λιγότερες ομάδες, μόλις δώδεκα, κάτι που σημαίνει πως σε δύο αγωνιστικές ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος. Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν αγώνες "πλέι οφ" και "πλέι άουτ". Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα "πλέι οφ" θα ανέβει απ' ευθείας στη Σούπερ Λιγκ 1, ενώ η δεύτερη θα διεκδικήσει την άνοδο σε αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα καταλάβει την 13η θέση στα "πλέι άουτ" της Σούπερ Λιγκ 1. Από τα "πλέι άουτ" θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν στη Φούτμπολ Λιγκ.

Στη βαθμολογία προηγείται ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς και είναι το φαβορί για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ακολουθεί ο Απόλλων Σμύρνης με 20. Στους 17 βαθμούς ισοβαθμούν ο Απόλλων Λάρισας και η ΑΕ Καραϊσκάκης, ενώ από 16 έχουν οι... Κρητικοί, Πλατανιάς και Εργοτέλης. Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Γιάννινα, που προπονεί ο Αργύρης Γιαννίκης, έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και συγχρόνως την καλύτερη άμυνα, με συντελεστή τερμάτων 18-4. Η ομάδα της Ηπείρου έχει 7 νίκες σε 10 αγώνες και παραμένει η μοναδική αήττητη της κατηγορίας...

Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται ομάδες που δεν έχουν καν 0 βαθμούς, κι αυτό γιατί τόσο η Κέρκυρα, όσο και ο Απόλλων Πόντου βρίσκονται μετά την αρνητική συγκομιδή των -3 βαθμών. Από την Κέρκυρα έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί και από τον Απόλλωνα Πόντου έξι για εξωαγωνιστικούς λόγους. Τα προβλήματα γενικώς δεν λείπουν, αλλά όλοι ελπίζουν ότι θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με αυξημένο ενδιαφέρον και χωρίς την... αποχώρηση κάποιας ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL