Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βαρύ κατηγορητήριο κατά του Ολυμπιακού

Καταγγελία στην ΕΕΑ έκαναν οι "ερυθρόλευκοι"

Ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λιγκ κάλεσε σε απολογία αύριο Παρασκευή την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και, όπως αναμενόταν, το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ. Οι "ερυθρόλευκοι" παραπέμπονται με το άρθρο 15, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση τιμωρίας τους, κάτι που είναι το πιθανότερο, θα τους επιβληθεί ποινή 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο. Έτσι κινδυνεύουν να παίξουν με άδειες εξέδρες εναντίον της ΑΕΛ (18 Δεκεμβρίου) και του Παναθηναϊκού (6 Ιανουαρίου).

Στο κατηγορητήριο περιέχονται τα υβριστικά συνθήματα και η χρήση λέιζερ σε παίκτες του ΠΑΟΚ (15, 1α και γ.), άναμμα 250 πυρσών (15 , 2α.), τα επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα από άτομα με διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού, από τα οποία «αποτέλεσμα των ως άνω βιαιοπραγιών ήταν ο τραυματισμός ενός αστυνομικού και η φθορά ενός υπηρεσιακού κράνους» (15, 4α. και β.), και τέλος η ρίψη πέντε κροτίδων πίσω από το τέρμα (15, 3α.).

* Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός έγινε χθες καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφορικά με τις ιδιοκτησιακές σχέσεις των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, με βάση το ρεπορτάζ του One Channel.

"Ζητούμε από την Επιτροπή να δει άμεσα το θέμα και ουσιαστικά, γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού. Πιστεύω ότι FIFA και UEFA έχουν ήδη ενημερωθεί. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του φετινού αγώνα ΠΑΟΚ - Ξάνθη και του περσινού πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του" δήλωσε η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός Λίνα Σουλούκου.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Σούπερ Λιγκ: "Είναι αυτονόητο πως η Σούπερ Λιγκ θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση εξέταση της υπόθεσης από το αρμόδιο θεσμικά όργανο της Πολιτείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία".

* Ο Ολυμπιακός ζήτησε την αναβολή του αγώνα της 13ης αγωνιστικής, ΠΑΟΚ - Ξάνθη, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, με επιστολή του προς το υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Σούπερ Λιγκ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο