Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
ΜΠΑΣΚΕΤ - EYΡΩΛΙΓΚΑ / Ντύνει τους... οπαδούς, απαγορεύει το κάπνισμα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - EYΡΩΛΙΓΚΑ / Ντύνει τους... οπαδούς, απαγορεύει το κάπνισμα!

Τέτοιες εικόνες είναι απαγορευμένες πλέον στα ματς της Ευρωλίγκα...

Λίγο πριν το τζάμπολ της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα, η διοργανώτρια αρχή συμφώνησε με όλες τις ομάδες της διοργάνωσης, αλλά και του EuroCup, για τον νέο κώδικα συμπεριφοράς, που έχει ως κεντρικά σημεία αναφοράς τον σεβασμό σε φιλάθλους, προπονητές, διαιτητές και επιτελεία, καθώς και την αποφυγή προσβλητικών και υβριστικών εκφράσεων και δράσεων.

Μεταξύ άλλων, στον κώδικα συμπεριφοράς της Ευρωλίγκα περιλαμβάνονται η απαγόρευση του οποιασδήποτε μορφής καπνίσματος (είτε τσιγάρου, είτε ηλεκτρονικού τσιγάρου), κάτι που είχε επισημάνει ως το "πλέον αρνητικό" και ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο. Επιπλέον, η διοργανώτρια αρχή επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση ρούχων, δηλαδή παντελονιού ή σορτς, παπουτσιών και φανέλας προκειμένου "να έχουν όλοι οι φίλαθλοι τη δέουσα εικόνα στις εξέδρες"!

Επιπλέον, τονίζεται πως όσοι έχουν εισιτήριο για τις θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους πριν από την έναρξη του αγώνα. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αυτοί "θα πρέπει να παραμένουν καθιστοί ενώ το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη. Η είσοδος ή η αποχώρηση από αυτές θα επιτρέπεται μόνο όταν δεν υπάρχει δράση στην αναμέτρηση".

Σύμφωνα με τον νέο κώδικα, κάθε παράβαση θα καταγράφεται και θα οδηγείται στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωλίγκα, που ετοιμάζει μηχανισμό για την... τήρηση της τάξης! Μάλιστα, η διοργάνωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως έχει το δικαίωμα να αποβάλλει όποιον παραβιάσει τον συγκεκριμένο κώδικα ή ακόμα και να του απαγορεύσει την είσοδο στα γήπεδα.

Θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 18 ομάδες και όχι 16, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η κανονική περίοδος θα ξεκινήσει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου με τις αναμετρήσεις: Χίμκι - Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερν Μονάχου - Αρμάνι Μιλάνο και Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε. Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου θα γίνουν οι αγώνες: Ζαλγκίρις - Μπασκόνια, Αναντολού Εφές - Μπαρτσελόνα, Άλμπα Βερολίνου - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Βιλερμπάν - Ολυμπιακός και Βαλένθια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL