Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΔΡΩΝ / "Δαυίδ εναντίον Γολιάθ" σήμερα στη Λιουμπλιάνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΔΡΩΝ / "Δαυίδ εναντίον Γολιάθ" σήμερα στη Λιουμπλιάνα

Ντίμα Φιλίποφ (νο5): "Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα..."

Την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017 και ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τη Ρωσία, θα αντιμετωπίσει σήμερα (6.30 μ.μ., EPTsports) στη Λιουμπλιάνα η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ στη β' φάση της διοργάνωσης με τα πρώτα "νοκ άουτ" παιχνίδια.

Η Ρωσία τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον γ' όμιλο και η Ελλάδα πήρε για δύο πόντους διαφορά την 4η θέση στον α' όμιλο στην τριπλή ισοβαθμία με την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Θεωρητικά, η μάχη είναι "Δαυίδ εναντίον Γολιάθ", αλλά η ελληνική ομάδα δεν έχει να χάσει τίποτα και θα προσπαθήσει για μια τιμητική εμφάνιση. Η Ρωσία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015 και το 2017, ενώ έχει ακόμα τρία ασημένια μετάλλια και τρία χάλκινα- και βέβαια τη "βαριά" παράδοση της πρώην ΕΣΣΔ.

Ο πασαδόρος της Εθνικής μας ομάδας Ντίμα Φιλίποφ δήλωσε σχετικά: "Στα θαύματα δεν πιστεύω και θα συνεχίζω να μην πιστεύω. Η χαρά είναι τεράστια. Πετύχαμε τον στόχο μας και με ακόμα καλύτερο τρόπο. Την αξίζαμε την πρόκριση, ίσως έπρεπε να έρθει πιο εύκολα. Η Ρωσία είναι μεγάλη ομάδα, όμως είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Η Ρωσία πάει για το χρυσό μετάλλιο, εμείς πάμε να κάνουμε την έκπληξη και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Η ελληνική ψυχή είναι πιο δυνατή".

Μεγάλα όπλα της Ρωσίας είναι το σερβίς και το μπλοκ, κάτι που της επιτρέπει να κερδίζει πόντους ακόμα κι όταν τα ποσοστά της στην επίθεση είναι χαμηλά. Στο δυναμικό της υπάρχουν πολλά "αστέρια" του παγκόσμιου βόλεϊ, όπως ο Ντμίτρι Μουζέρσκι, ο γίγαντας ύψους 2.18μ. που δεσπόζει πάνω στο φιλέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL