Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Οργή για τον Λευτέρη Αυγενάκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Οργή για τον Λευτέρη Αυγενάκη!

Ο Κώστας Κατσούλης στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού λίγα λέπτά πριν τη δολοφονία του...

Μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει στους φιλάθλους του Εθνικού Πειραιά, αλλά και στον πατέρα του δολοφονημένου σε αγώνα Ηρόδοτου - Εθνικού τον Σεπτέμβριο του 2014 Κώστα Κατσούλη η ανάληψη του υφυπουργείου Αθλητισμού από τον βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς είχε εμπλακεί πολύ αρνητικά, στην προσπάθειά του να μην τιμωρηθεί η ομάδα της Κρήτης, αν και η ευθύνη μερίδας οπαδών της για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού και κατοίκου Χανίων ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.

Ο πατέρας του Κώστα Κατσούλη Βασίλης απέστειλε την παρακάτω επιστολή στο νέο υφυπουργό Αθλητισμού:

"Κ. Αυγενάκη,

Με την ιδιότητά σας ως αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού δηλώσατε ότι είστε κατά της βίας. Έτσι, με προκαλείτε να σας ρωτήσω τα εξής:

1) Με ποια ιδιότητα συνοδεύσατε τον πρόεδρο και τον γενικό αρχηγό του Ηροδότου στα γραφεία της ΕΠΟ λίγες μέρες μετά τον θάνατο του παιδιού μας; Ήταν η παρέμβασή σας αυτή κατά της βίας;

2) Η επερώτησή σας προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με την ακύρωση της ποινής αφαίρεσης 15 βαθμών από τον Ηρόδοτο ήταν πράξη κατά της βίας;

3) Με τον συνυποψήφιό σας κ. Τζώρτζογλου τον Νοέμβριο του 2015 οργανώσατε δήθεν συνέδριο κατά της βίας, το οποίο τελικά κατέληξε να είναι υπέρ της απαλλαγής του Ηροδότου από κάθε τιμωρία. Είναι αυτό πράξη κατά της βίας;

4) Επειδή σαν παράταξη δηλώνετε ότι θα εμπεδώσετε την ασφάλεια και την τάξη, και όταν δολοφονήθηκε το παιδί μας ήσασταν πάλι κυβέρνηση, είστε τελικά ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έλαβε τότε η αστυνομία για να αποτρέψει τη δολοφονία αλλά και να διαλευκάνει την υπόθεση;"

Αντίστοιχα, οι οργανωμένοι οπαδοί του Εθνικού Πειραία "Πινέζες Θύρα 14" εξέδωσαν ανάλογη ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνουν:

"Επειδή οι πολιτικές εξελίξεις των ημερών, και ειδικότερα όσες αφορούν τον αθλητισμό, είναι ζητήματα που αφορούν τον σύνδεσμό μας, δεν μπορούμε να μην πάρουμε θέση σε αυτή γελειότητα που παρακολουθούμε. Βλέπουμε λοιπόν την ανάθεση του υφυπουργείου αθλητισμού σε κάποιον κύριο Αυγενάκη.

Ο εν λόγω κύριος είναι αυτός που δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία του αδερφού μας Κώστα Κατσούλη πήρε την πρωτοβουλία να ανεβεί στην Αθήνα στην απολογία του Ηροδότου στην πειθαρχική επιτροπή. Και δεν έφτασε μόνο αυτό. Ακόμη και μετά την τιμωρία του σωματείου της ντροπής, έκανε σχετική ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο για τη μείωση της ποινής.

Συμπεραίνοντας, ο νέος υφυπουργός αθλητισμού είναι ένας άνθρωπος που για ψηφοθηρικούς λόγους υποστήριξε το σωματείο των δολοφόνων και ζήτησε την μείωση της ποινής για μια δολοφονία που διεπράχθη άνανδρα εντός γηπέδου.

Για ποια λοιπόν εξυγίανση μιλάτε; Με άτομα τέτοιου παρελθόντος θα έρθει η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου; Με τέτοιους ανθρώπους θα προστατευτούν τα δικαιώματα όλων των πραγματικών οπαδών;

Βέβαια, η Πολιτεία θα καταδικάζει τη βία, όμως η ίδια θα έχει την πραγματική ευθύνη για τη συντήρηση των οπαδικών στρατών και την παρακμή του ελληνικού αθλητισμού όταν άνθρωποι δικοί της έχουν αβαντάρει δολοφόνους.

Κώστα, ζεις, είσαι εδώ μαζί μας… Όσοι δεν σέβονται τη μνήμη σου θα μας βρουν απέναντί τους...”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL