Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ έγινε και η σέντρα για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα δοθεί το τριήμερο 24-26 Αυγούστου.

Όσο για τη "μάχη" που αναμένεται να φουντώσει σε κάποιο διάστημα της κανονικής περιόδου, ειδικά για την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα (όπως γράφουν οι "ειδικοί"), δεν θα γίνει ποτέ εφόσον υπάρχουν τα πλέι οφ. Εκεί ίσως στους αγώνες κατάταξης, "γεμίσουν" τα γήπεδα και να παρακολουθήσουμε καλύτερο ποδόσφαιρο!

Μας περιμένουν πρώτα 26 "ανιαρές" αγωνιστικές, γιατί όλοι οι "μεγάλοι" της Σούπερ Λιγκ που έχουν... μόνιμα θέση στην πρώτη πεντάδα έχουν στοχοποιήσει τους αγώνες κατάταξης, όπου όλα ανατρέπονται. Αυτό είναι το μείον των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων.

Βάλτε με τη σκέψη σας μια μικρομεσαία ομάδα να έχει κατορθώσει να διεκδικεί τον τίτλο και να παίζει πλέι οφ! Σίγουρα δεν έχει καμία τύχη... Ξέρετε, μια μεγαλύτερη ομάδα από εσένα μπορείς να την κερδίσεις μία φορά, ποτέ όμως τέσσερις. Γι' αυτό τον λόγο ελάχιστες χώρες διοργανώνουν τέτοιου είδους πρωταθλήματα.

Στον Ολυμπιακό, ο Πέδρο Μαρτίνς ανεβάζει τους ρυθμούς με πολλά φιλικά ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία. Εντυπωσιακός στο κέντρο της άμυνας, ο Σεμέδο έχει καπαρώσει μία θέση. Με σπουδαία τεχνική κατάρτιση και καλές τοποθετήσεις, δείχνει πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι. Στα χαφ, με Ποντένσε, Βαλμπουενά, Γκιλιέρμε και Μασούρα, ο Ολυμπιακός δείχνει πολύ δυνατός και ικανός για ποδόσφαιρο πλούσιο σε θέαμα: "Χαρακτήρας μεγάλης ομάδας" είναι το ζητούμενο από τον Πορτογάλο προπονητή, που με την επιστροφή όμως των "ερυθρόλευκων" στην Αθήνα θα ανακοινώσει και ποιοι ποδοσφαιριστές θα δοθούν δανεικοί. Ο Μαρτίνς έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει μόνο 23 ποδοσφαιριστές από το υπάρχον έμψυχο υλικό!

Πολλά πρωτοποριακά στοιχεία θέλει να περάσει ο Μιγκέλ Καρντόσο στην ΑΕΚ. Ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του ανάπτυξη από πίσω, ακόμη κι από τον τερματοφύλακά του! Σωστό για έναν προπονητή που θέλει να εφαρμόσει δημιουργικό ποδόσφαιρο. Ο Καρντόσο θέλει κίνηση χωρίς την μπάλα και τους παίκτες του να δίνουν στηρίγματα στον κάτοχο της μπάλας! Δεν θέλει να βλέπει κανέναν να κρύβεται! Θέλει όσο τίποτα να παίξει η ΑΕΚ τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και κάνει τα πάντα γι' αυτό γνωρίζοντας ότι δεν είναι απλό. Όμως, αν τα καταφέρει, έχει... εξασφαλισμένο μεγάλο μερίδιο πιθανοτήτων επιτυχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL