Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Θέτις": Αστυνομία, γιατροί, νοσηλευτές και ψυχολόγοι κατά των χρηστών ναρκωτικών!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Θέμα: Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας με κωδική ονομασία "Θέτις". ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Αθήνα, 5 Μαρτίου 2013, αριθμός πρωτοκόλλου Γ. Ε.Κ.ΕΠ.Υ./604. Το "σενάριο του Εθνικού Κέντρου...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θέμα: Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας με κωδική ονομασία "Θέτις". ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Αθήνα, 5 Μαρτίου 2013, αριθμός πρωτοκόλλου Γ. Ε.Κ.ΕΠ.Υ./604. Το "σενάριο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Υγειονομικής Υποστήριξης της Επιχείρησης 'Θέτις' και όλα τα έντυπα που θα χρησιμοποιηθούν κατά την καταγραφή των προσαχθέντων από το υγειονομικό προσωπικό του ΕΚΕΠΥ" υπογράφει ο (στρατιωτικός) διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου.

Η αποτρόπαια αστυνομική και υγειονομική επιχείρηση - "σκούπα" κατά των χρηστών ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 6 Μαρτίου και οι αθλιότητες εναντίον των αδυνάμων και βαριά ασθενών συνανθρώπων μας συνεχίστηκαν μέχρι τις 8 π.μ. της Πέμπτης 7 Μαρτίου στο... Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας από αστυνομικούς, αλλά και γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους και διοικητικούς υπαλλήλους, όλοι κυρίως του ΕΚΕΠΥ, αλλά και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο διέθεσε κυρίως τους ψυχολόγους και τα ερωτηματολόγια για την αναλυτική "καταγραφή" όλων των προσωπικών και ιατρικών στοιχείων των ανυπεράσπιστων χρηστών ναρκωτικών!

Στο κενό, λοιπόν, πέφτουν όλα τα περί "μη συμμετοχής κινητών μονάδων και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ", τα οποία ισχυρίζεται καλοπροαίρετα, αλλά ατυχώς η πρόεδρος του κέντρου Τζένη Κρεμαστινού στην επιστολή της προς την "Αυγή", η οποία δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου...

"Μετά το τέλος της επιχείρησης, το ΕΚΕΠΥ και η ΕΛ.ΑΣ. θα προβούν σε αποτίμηση (sic) και θα εξαχθούν συμπεράσματα (sic). Η επιχείρηση από υγειονομικής πλευράς (sic) θα έχει επικοινωνιακή σιγή (sic)". Πρόκειται για το ακροτελεύτειο, και εμφανώς ενοχικό, εδάφιο του εμπιστευτικού "σεναρίου", το οποίο εφάρμοσε την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαρτίου ο (στρατιωτικός) διοικητής του ΕΚΕΠΥ, σε συνεργασία με την αστυνομία και το ΚΕΕΛΠΝΟ...


Το "σενάριο" ΕΚΕΠΥ - ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύμφωνα με το εμπιστευτικό έγγραφο του (στρατιωτικού) διοικητή του ΕΚΕΠΥ, το οποίο αποτελείται από 12 δακτυλογραφημένες σελίδες και έντυπα και το αποκαλύπτει ολόκληρο σήμερα η "Αυγή", "το προσωπικό που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση προέρχεται από τα ΕΚΕΠΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ και υπουργείο Υγείας και θα χωριστεί σε 3 ομάδες. Η ομάδα συντονισμού είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των Ομάδων Υγειονομικής Υποστήριξης που θα δράσουν στο κέντρο της Αθήνας και της Ομάδας Ιατρικής Εξέτασης που θα ενεργήσει στην Αμυγδαλέζα. Η Ομάδα Υγειονομικής Υποστήριξης δεν θα είναι παρούσα στον τόπο επιχείρησης, αλλά θα μεταβαίνει στο σημείο όπου βρίσκεται το όχημα μεταγωγής της αστυνομίας ή όπου απαιτούνται πρώτες βοήθειες. Εάν κριθεί αναγκαία η διακομιδή σε νοσοκομείο, τότε ιατρός της Ομάδας Υγειονομικής Υποστήριξης θα ενημερώσει τον υπεύθυνο της Ομάδας και την Ομάδα Συντονισμού του ΕΚΕΠΥ. Ο σύνδεσμος της ελληνικής αστυνομίας που θα βρίσκεται στο ΕΚΕΠΥ θα ενημερώνει την Ομάδα Συντονισμού για κάθε μεταφορά προσαχθέντων στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας".

Επίσης, "οι Ομάδες Υγειονομικής Υποστήριξης θα βρίσκονται σε σημεία πλησίον του πεδίου δράσης της Επιχείρησης 'Θέτις' και θα αξιολογούν την κατάσταση της υγείας των προσαχθέντων πριν μεταβούν στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας".

 

Ποιοι συμμετείχαν

Σύμφωνα με το ίδιο εμπιστευτικό έγγραφο του (στρατιωτικού) διοικητή του ΕΚΕΠΥ, "η Ομάδα Ιατρικής Εξέτασης στην Αμυγδαλέζα θα αποτελείται από τους Α. Γεωργιάδη, Μ. Τσερώνη, Ο. Μιχαήλ (γιατρό), Κ. Καραγεώργου (γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ με απόσπαση στο ΕΚΕΠΥ), Π. Βέρρα (γιατρό), Ε. Θανασά (γιατρό), Α. Τσεκούρα (διοικητικό)".

Επίσης, "οι Ομάδες Υγειονομικής Υποστήριξης θα αποτελούνται από Παπαγεωργίου Ν., Καραγεώργο Γ., Ι. Χαβαλέ, Κ. Σαλτερή, Σ. Παπαδάκη, Δ. Χρηστάκη, Σ. Παπανικολάου, Ε. Καραμούζο, 3 νοσηλεύτριες, 2 υπηρεσιακά οχήματα του υπουργείου Υγείας με 2 οδηγούς και 2 κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ με 2 οδηγούς".

Ακόμη, "η ομάδα συντονισμού θα βρίσκεται στο ΕΚΕΠΥ και θα αποτελείται από τον Πάνο Ευσταθίου (διοικητή ΕΚΕΠΥ), έναν σύνδεσμο της Ελληνικής Αστυνομίας και Κ. Γκογκόση, Ζ. Μανωλίδου, Π. Μπέκα, Ε. Λιάκουρα, Π. Μάντη, Σ. Μαντζίνο, Ι. Παυλοπούλου, Α. Θεοφιλάτου. Συντονίστρια εφημερίας: Μ. Μπέμπη, συντονίστρια Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ): Ε. Ιακωβίδου".

Τέλος, το εμπιστευτικό "σενάριο" του ΕΚΕΠΥ περιλαμβάνει ακόμη "έντυπο καταγραφής προσωπικών στοιχείων", "έντυπο ιατρικού ιστορικού", "έντυπο παραπεμπτικού για νοσοκομείο", "έντυπο ψυχοκοινωνικού ιστορικού" και καταγραφής αναλυτικών στοιχείων χρήσης ναρκωτικών, "έντυπο ιατρικού ιστορικού και παρούσας νόσου", έντυπα τα οποία κατήρτησε και προμήθευσε το ΚΕΕΛΠΝΟ...

 

Αναγκαστικές αιμοληψίες και αποτυπώματα!

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της "Αυγής", στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας οι προσαχθέντες χρήστες ναρκωτικών υπεβλήθησαν μεταξύ άλλων από τους γιατρούς σε "δειγματοληπτικές"... αναγκαστικές αιμοληψίες, προφανώς για τον HIV/AIDS, και... αναγκαστικές οδοντιατρικές εξετάσεις (σ.σ.: αυτό προκύπτει ακόμη και από το έγγραφο "σενάριο" Ευσταθίου), καθώς και σε... αναγκαστική λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από τους άνδρες της αστυνομίας και σε... αναγκαστική αναλυτική καταγραφή των προσωπικών και ιατρικών στοιχείων τους από ψυχολόγους του ΚΕΕΛΠΝΟ!

 

Ήθελαν να εμπλέξουν τους ασθενείς του ΟΚΑΝΑ!

Μάλιστα, ο υπεύθυνος της "μη κυβερνητικής" οργάνωσης ACT UP κ. Καμπουράκης επικοινώνησε το πρωί της Τετάρτης 6 Μαρτίου τηλεφωνικά με τους υπευθύνους του Συλλόγου Θεραπευομένων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και τους παρότρυνε να κατέβουν από κοινού το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να... "καταγράψουν τους χρήστες ναρκωτικών"!

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ αντελήφθησαν πάραυτα ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την περίεργη "πρόσκληση" και αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Μαρτίου οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ πληροφορήθηκαν ότι το προηγούμενο βράδυ εξαπολύθηκε αστυνομική και υγειονομική επιχείρηση - "σκούπα" κατά των χρηστών ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, με κορύφωση τις υπόλοιπες αθλιότητες στην Αμυγδαλέζα.

Σημειώνεται ότι η "μη κυβερνητική" οργάνωση ACT UP είναι οργάνωση - σφραγίδα, χρηματοδοτείται εδώ και χρόνια αφειδώς και αποκλειστικά από το υπουργείο Υγείας, από την εποχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας, και διατηρεί πολύ "στενές" σχέσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ιδιαιτέρως με τον γενικό διευθυντή του Κέντρου Θόδωρο Παπαδημητρίου...

 

Πώς επέστρεψαν από την Αμυγδαλέζα;

Φυσικά, ο (στρατιωτικός γιατρός στην ιδιότητα) διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου δεν θα μπορούσε να αφήσει χωρίς ένα... βάρβαρο καψώνι τους χρήστες ναρκωτικών, μετά τις αθλιότητες τις οποίες φρόντισε να εφαρμόσει εις βάρος τους στο κέντρο της Αθήνας και την Αμυγδαλέζα!

Εάν αναρωτιέστε, λοιπόν, πως επέστρεψαν οι περισσότεροι από 130 βιαίως προσαχθέντες και αναγκαστικώς εξετασθέντες χρήστες ναρκωτικών από το Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας στην Αθήνα, η απάντηση θα σας αφήσει εμβρόντητους: Με τα πόδια!

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις