Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Ρήγας: Ανύπαρκτη η στρατηγική της ΝΔ στα εθνικά θέματα

"Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα τις τελευταίες ημέρες ήταν σωστή και έχει αποτελέσματα, τόσο με τις κινήσεις προς την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και γενικότερα προς τον διεθνή παράγοντα" (Ηχητικό)

Αθήνα και Λευκωσία στήνουν διεθνείς συμμαχίες για την αποτροπή κλιμάκωσης

Μπορούν τα όποια μέτρα πάρει η Ε.Ε. να σταματήσουν τη γεώτρηση του "Φατίχ"; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Όπως, κατά τα φαινόμενα, ούτε οι ΗΠΑ θα τα καταφέρουν - εάν το προσπαθήσουν. Αυτό που μπορούν να καταφέρουν Ε.Ε. και ΗΠΑ, είναι να αποτρέψουν μια κλιμάκωση

Π. Ρήγας προς αντιπολίτευση: Να σοβαρευτούν γιατί κάνουν ζημιά στη χώρα

«Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στεκόμαστε με ψυχραιμία, αλλά και με αποφασιστικότητα που ενισχύεται από την αποτρεπτική μας ισχύ και από τον ρόλο μας σαν παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή»

Η Γερμανία καλεί την Τουρκία "να αποστεί από ενέργειες που εντείνουν την διένεξη"

Να «αποστεί από ενέργειες οι οποίες εντείνουν την διένεξη, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να καταβάλει προσπάθειες για μια συμφωνία στην βάση του διεθνούς δικαίου για την αμοιβαία οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών δυτικά της Κύπρου», καλεί το Βερολίνο την Τουρκία, με αποκλειστική δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Π. Ρήγας: Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, η Ελλάδα πιο ισχυρή από ποτέ

«Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έγινε για να υπάρξει ένα αυστηρό μήνυμα προς κάθε πλευρά, ότι με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα» επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοσταθμό σταθμό REAL FM .

Σκληρή προειδοποίηση Ε.Ε: "Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας έχουν ουσιαστικά σταματήσει"

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ κάλεσαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει «κατάλληλα μέτρα» έναντι της Τουρκίας, λόγω των συνεχιζόμενων εξορύξεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λουξέμβουργο μετά το πέρας του Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων της ΕΕ. Επιπλέον, η ΕΕ αποφάσισε να «παγώσει» πέρα από τις ενταξιακές συνομιλίες και τις εργασίες για την Τελωνειακή Ένωση. (updated)

Αυστηρό μήνυμα Πάιατ στην Άγκυρα: Να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες

"Oι ΗΠΑ και η ΕΕ μοιράζονται την ίδια οπτική για τις εξελίξεις στα ύδατα της Κύπρου και, ειδικότερα, το κοινό μας συμφέρον για την αποφυγή περαιτέρω προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία"

Θ. Ντόκος: Ο Ερντογάν ποντάρει σε συμφωνία με τον Τραμπ

«Η Τουρκία για τα δικά της δεδομένα δεν κάνει κάτι παρακινδυνευμένο, μέχρι στιγμής δεν έχει κόστος, καθώς «απέναντί της έχει την Κυπριακή Δημοκρατία, που δεν έχει αεροπορία και ναυτικό, άρα δεν υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικοποίησης της κρίσης» (Ηχητικό)

Το θέμα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας θα θέσει στο ΣΓΥ της ΕΕ η ΑΝΥΠΕΞ Σία Αναγνωστοπούλου

Στο Λουξεμβούργο θα μεταβεί την Τρίτη η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τεστ αλήθειας για τη Ν.Δ. από τον ομογάλακτο Χρ. Μίτσκοσκι

Το VMRO θέλει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας των Πρεσπών - "Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιβλαβής για τη 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'" είπε ο Χρ. Μίτσκοσκι - Αλλάζουν οι πινακίδες των οχημάτων και η τουριστική καμπάνια της Βόρειας Μακεδονίας

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ο σεβασμός της μειονότητας προϋπόθεση για τις καλές σχέσεις με την Αλβανία

Όσο υπάρχει πολιτική αστάθεια στην Αλβανία και κυρίως όσο υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με το μειονοτικό, δεν μπορεί να προχωρήσει η ένταξη της χώρας στην Ε.Ε, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου σε τηλεοπτική συνέντευξη, αναφερόμενη παράλληλα στο ισχυρό πλέγμα συμμαχιών που έχει δημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις σε τουρκικά διπλωματικά αυτοκίνητα

«Απαράδεκτες και ανεύθυνες ανάλογες ενέργειες είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό και δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους»

"Η ΝΔ ουρά των κίτρινων ΜΜΕ για μικροπολιτική εκμετάλλευση"

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μια ακόμα φορά να γίνει ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της» τονίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου σε ανακοίνωση του, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και ρεπορτάζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ευ. Αποστολάκης: Αμυντική προτεραιότητα η συνεργασία με τις ΗΠΑ

Ο κ. Αποστολάκης, κεντρικός ομιλητής στο 8ο ετήσιο συνέδριο «EU Defense Policy Forum 2019», εξέφρασε την ανησυχία του για τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο» της Τουρκίας, λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την Άγκυρα «να απέχει από περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο»


Ραδιόφωνο